HİKMETİNDEN SUAL OLMAZ BİR SU. BİR KÜÇÜK ŞİŞESİ 84 LİRA!

0

HİKMETİNDEN SUAL OLMAZ BİR SU. BİR KÜÇÜK ŞİŞESİ 84 LİRA!

Bir süre önce sosyal medyada bir kutu pet şişe suyun 1,550 liraya müşteriye gönderilmesi epey konuşulan bir konu oldu. Bir müşterisi Fiji suyunun tadını çok merak etmiş, bunu da sosyal medyada paylaşmıştı. Hepsiburada müşterisine 1,550 liralık su göndermişti.

Fiji suyunun tadını merak eden müşterinin mesajı ve satış platformunun “sürprizi”

Okyanusya’daki Fiji Adası’ndan çıkan su, özellikle ABD’de pek revaçta. Orta halli Amerikalıların tercihi değil ama. Ünlülerin ve zenginlerin tercihi. Türkiye’de de aynı durum geçerli olsa gerek. Fiji suyu Türkiye’de de bulunuyor. Online satış portallarında çeşitli fiyatlarla karşılaşılıyor. Hepsiburada, 24X 500 ml pet şişelik suyu jest yaptığı müşterisine tanesi yaklaşık 65 liradan göndermişti. Maliyetine göndermiş olabilir. Çünkü aynı platformda 500 mililitrelik pet şişenin fiyatı 83,99 lira.

SAĞLIĞA MI İYİ GELİYOR? ÇOK MU KALİTELİ?

Fiji suyunun özelliği nedir diye deneyen, araştıran uzmanlar olmuş tabii. Sonuç: aslında farklı bir özelliği kesinlikle yok. Üstelik Fiji suyu kaynak suyu değil artezyen suyu! Bu suyun bu kadar popüler olmasının nedeni pazarlama stratejisi. Çok kabaca birkaç ünlünün hatta Donald Trump’ın bu suyu içerken çekilmiş fotoğrafları satışların patlamasına yetmiş. Şişelerin tasarımı da diğerlerine göre farklı. Ayrıca şişeler üzerindeki tropik çağrışımlar da cazibeyi artırıyor. “Dünyanın en iyi suyu” olduğu iddia ediliyor. Hasılı Fiji’nin satışlarını artırmak için sudan pek çok sebebler keşfedilmiş.

Fiji Cumhuriyeti su ihracatından 260 milyon dolar elde ediyor. Fiji’de üretilen suyun, yaklaşık yüzde %92’si Amerika’ya gidiyor ve ABD’deki suyun %30’u Fiji’den geliyor.

Bu arada Fiji marka suyun işletme hakkı Amerikalı bir şirketin elinde. Ayrıca bu artezyen suyunun bir şişesini çıkarabilmek için 7 litre su gerekiyor.