GAZZE’DE REHİNELER VE FİLİSTİNLİLER İÇİN İLAÇ, İNSANİ MALZEME ANLAŞMASI

0

GAZZE’DE REHİNELER VE FİLİSTİNLİLER İÇİN İLAÇ, İNSANİ MALZEME ANLAŞMASI

İsrail ve Hamas, Katar ve Fransa’nın arabuluculuğunda Hamas’ın elinde tuttuğu rehinelerin ilaç ihtiyaçlarına karşılık Gazzeliler için insani yardım ve tıbbi malzeme yardımı yapılması için anlaşma sağladı

Reuters Haber Ajansı’nın haberine göre, 45 rehinenin ilaç ihtiyaçları temin edilecek; buna karşılık İsrail, Filistinlilere insani yardım ve tıbbi malzeme sevkiyatına izin verecek.

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Gazze’deki savaştan en çok etkilenen durumu çok daha kötü bölgelerdeki ihtiyaç duyan Filistinlilere insani yardım ve tıbbi malzeme ulaştırılacağını belirtti.

İsrail Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamada ise Katar Hava Kuvvetleri’ne ait 2 nakliye uçağının Mısır’a ineceği ve rehineler için Fransa’dan temin edilen ilaçların Refah Sınır Kapası üzerinden karayoluyla Gazze’ye ulaştırılacağı belirtildi. Sevkedilecek ilaçların rehinelere aylarca yetecek miktarda olduğu belirtildi.

Gazze’de rehineler için ilaçların ve Filistinliler için insani yardım ve tıbbi malzemelerin teslimi Kızılhaç koordinasyonunda gerçekleştirilecek.