Süper Kupa’nın ertelenmesi dünya basınında!

0
Süper Kupa’nın ertelenmesi dünya basınında gündem oldu.

Galatasaray ile Fenerbahçe’nin oynayacağı Süper Kupa maçı, Suudilerin, Atatürk posterleri ve pankartlarına izin vermemesi sonrası ertelendi. Kulüplerin bu kararı dünya basınında geniş yer buldu.

İşte atılan tüm başlıklar…

L’EQUIPE: “OYNAMAYI REDDETTİLER”

“Riyad’da oynanması planlanan Türkiye Süper Kupası son anda iptal edildi. Gerekçe olarak yerel makamların Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Atatürk’e saygı tişörtlerinin giyilmesine izin vermemesi gösterildi. Yerel yetkililer başlangıçta taraftarların Türk bayrağı getirmesine izin vermemişti. Türk yetkililer bu yasağı kaldırtmayı başardılar, ancak Atatürk fotoğrafı taşıyan kıyafet yasağını kaldırmadılar. Bu müzakereler hiçbir zaman sonuçlanmadı ve iki takım tam da stadyum dolmaya başlamışken oynamayı reddetti.”

L'EQUIPE: \

AS: “TÜRK FUTBOLUNDA SON GELİŞME!”

“Galatasaray ve Fenerbahçe, Suudi hükümetinin Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusuna saygı duruşunda bulunulmasına izin vermemesi üzerine maça çıkmayı reddetti. Çılgınca geçen birkaç saatin ardından bir anlaşmaya varılamadı ve maç oynanmayacak. Süper Kupa kaosu Türk futbolundaki son gelişmelerin üzerine geldi. İstanbulspor başkanı takımını Trabzonspor maçından çekti. Bu, hakeme vuran ve tüm şampiyonanın durmasına neden olan Ankaragücü sahibinin skandalına katıldı.”

AS: \

SKY SPORT: “SON ANDA ERTELENDİ”

“Suudi Arabistan’da Galatasaray ile Fenerbahçe’nin karşı karşıya geleceği maç bazı aksaklıklar nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Mücadelenin başlamasına kısa süre kalmasına rağmen bu karar alındı.”

SKY SPORT: \

MARCA: “SÜPER KUPA’DA SKANDAL”

“Türkiye Süper Kupası’nda skandal bir olay yaşandı. Galatasaray ve Fenerbahçe maça çıkmayı reddetmeleri Türk futbolunda yeni bir skandala yol açtı. Ronaldo’nun oynadığı Awwal Park’ta oynanması planlanan maç, her iki kulübe yapılan kısıtlamalar nedeniyle iptal edildi.”

MARCA: \

SPORTMEDIASET: “DİPLOMATİK KRİZ”

“Türkiye ile Arabistan arasında diplomatik kriz. Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa maçı Suudi yetkilileriyle anlaşmazlıkların yaşanması sonrası ertelendi.

SPORTMEDIASET: \

MIRROR: “ARABİSTAN REDDETTİ”

“Suudi Arabistan makamları; Galatasaray ve Fenerbahçe’nin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ü onurlandırma isteğini reddettiği için Süper Kupa finali iptal edildi.”

MIRROR: \

CALCIOMERCATO: “EŞİ BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ”

“Eşi benzeri görülmemiş bir diplomatik kriz. Kriz; yerel makamların, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’e atıfta bulunan pankart ve tişörtlerin stada girişinin engellemesiyle ortaya çıktı.”

CALCIOMERCATO: \

FOOT MERCATO: “TUTUKLAMAYA KADAR İLERLEDİ”

“Galatasaray ile Fenerbahçe’Nin oynayacağı Süper Kupa maçı Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün adının yazılı olduğu pankart ve posterlerin alınmaması sonrası iptal edildi. Suudi yetkililerinin sert tepkisi sonrası takımlar sahaya çıkmadı. Güvenlik görevlileri Atatürk resminin bulunduğu her taraftarı tutuklayacak kadar ileri gitti.

FOOT MERCATO: \

DAİLYMAİL: “ARABİSTAN’DA YASAK”

“Suudi Arabistan Türkiye’nin kurucusunun pankartlarını yasakladı. Galatasaray ve Fenerbahçe maça çıkmama kararı aldı.”

DAİLYMAİL: \

BILD: “BÜYÜK TARTIŞMA”

“Türkiye derbisinde büyük tartışma”

BILD: \

KICKER: “100. YILDA KARGAŞA”

“Cumhuriyetin 100’üncü yılında kargaşa: Riyad’da Türkiye Süper Kupası iptal edildi”

KICKER: \

ESPN: “BAŞLAMADAN İPTAL”

“Süper Kupa finali başlama vuruşundan önce iptal edildi”

ESPN: \

MUNDO DEPORTİVO: “YENİ KARIŞIKLIK”

“Türk futbolunda yeni karışıklık: Galatasaray ve Fenerbahçe, Riyad’daki Süper Kupa karşılaşmasının başlamasına dakikalar kala oynamayı reddetti”

MUNDO DEPORTİVO: \

RECORD: “MAÇA ÇIKMADILAR”

“Fenerbahçe ve Galatasaray, Suudi hükümetiyle yaşanan anlaşmazlık nedeniyle Süper Kupa maçına çıkmayı reddetti”

RECORD: \

GAZETTA: “İPTAL EDİLDİ”

“Riyad’da Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki İstanbul derbisi iptal edildi”

GAZETTA: \

TUTTOSPORT: “OYNAMAK İSTEMİYOR”

“Galatasaray ve Fenerbahçe oynamak istemiyor: Süper Kupa maçı iptal oldu”

TUTTOSPORT: \

VOETBAL: “REDDETTİLER”

“Türk kulüpleri Süper Kupa finali için sahaya çıkmayı reddetti”

VOETBAL: \