KEDİNÂME (1); YETİŞ YA SOSYAL MEDYA!

0

Füsun ALTINOK;

KEDİNÂME (2);YETİŞ YA SOSYAL MEDYA!

Kediler, eşinin ceketinde kadın parfümü kokusu almış bir kadın kadar kıskanç ve öfkeli olabiliyor. Tıslamalar, ısırmalar, tokatlamalar. Yalnız, bu tansiyon fırlatan kavgadan sonra erkek kedi işi hemen dişi cinayetine dönüştürmüyor. O sinirle olay mahallinden yavaşça uzayıp çevre noktalara idrarla işaretleme yöntemi var: “Buralar benim alanım. Yanlış yapmayın” mesajı. Önce hemcinslerle mücadele aktivitesi.

Ağır, hormonlu idrar kokusunun evde bir takım köşelere bırakılması insan kişilerin isyanıyla karşılık bulur. Bahçe, yürüme yollarında fail aleyhinde duygular besletir.

Dönelim çiftimize…

Barışma atakları sonraki kavganın zeminini hazırlar. Erkeğin ahmakça huruç harekatıyla ense kapma girişimi sırasında tiz bir çığlık duyulur.
– Çekiiiiiillll… Konuşsa diyecek de. İnsanlar “miiiiiiiii” diye bir şey duyarlar.
Tamam çiçek alıp gelecek hali yok da, hiçbir şey olmamış gibi coşkuyla hamle etmek de olur mu?
Kedi milletinin erkekleri de aynı insan hemcinsleri gibi salağa mı yatsalar, gurur mu yapsalar bilemeden sonunda bir kenarda sakin profili tercih ederler.

Ne mi olur?
Evliliklerin çoğunda olduğu gibi çemkirme dönemi artçıların periyodu uzayarak bir süre sonra şiddetini kaybeder.

– Fııııııffffffff… hıhhhh… efektleri yerini kuyruk seyirmelerine, nazlı nazlı göz kapatmalara bırakır.

Bunca kepazelik işin tuzu biberi olur fakat o ‘elalem’ denen musibet yok mu? Kızılcık şerbeti stratejisinin zamanı gelmiştir. İmdada sosyal medya yetişir.

– Sevim koooooş. Minnoş eşiyle Titanik pozu vermiş.

Dişler meydanda gülüşlerle mutluluk pozları. Zevceyle düşman çatlatma programları. Yaşasın Facebook, varolsun Instagram. Hikâyelerin dibine vuralım haydi.

Füsun ALTINOK

Füsun ALTINOK/kentekrani

Youtube Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 28 Aralık 2023

Yazarın Tüm Yazıları