24.4 C
Türkiye
Cuma, Mayıs 10, 2024
Ana Sayfa Dünya İnsan sağlığına zararlı olduğu tespit edilmişti. İstanbul’da pazarda Çin kestanesi alarmı!

İnsan sağlığına zararlı olduğu tespit edilmişti. İstanbul’da pazarda Çin kestanesi alarmı!

0

İstanbul’da hayvan yemi olarak ithal edilen Çin kestanelerinin pazarda satıldığı iddiaları üzerine denetim yapıldı, numune alınan ürünler depolara kaldırıldı.

Esenler’de belediye ekipleri pazarlarda Çin kestanesi denetimi yaptı. Ekipler, denetimde şüphelendikleri bir tezgahtan numune aldı. Laboratuvar sonuçları çıkana kadar kestaneler, belediyenin deposunda muhafaza altına alındı.

İstanbul'da 'Çin kestanesi' alarmı: Ekipler denetimde

Kış aylarında çokça tüketilen kestane satışları başladı. Ancak bu yıl ülkemizde kestanenin az bulunması ve yüksek fiyatla satışı yapılması nedeniyle ithal kestanelerin satışı da arttı. Hayvan yemi olarak ithal edilen Çin kestanelerinin son günlerde pazarlarda satışa çıkarıldığı öğrenildi.

Yerli kestanelerden ayırt edilmesi zor olan ve insan sağlığına zararlı olduğu tespit edilen Çin kestaneleri için Esenler Belediyesi Zabıta ekipleri halk pazarında denetleme yaptı. Pazar alanından yerli kestaneden daha büyük ve ucuza satıldığı için bir kestane tezgahından şüphelenen zabıta ekipleri, numune alınması için durumu Esenler Kaymakamlığı İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerine bildirdi.