TFF, Fenerbahçe ve Beşiktaş’tan Avrupa Süper Ligi’ne red!

0

Türkiye Futbol Federasyonu, Avrupa Süper Ligi’ne karşı çıktıklarını açıkladı.

Resmi siteden yapılan duyuruda, “19 Nisan 2021 tarihinde yaptığımız “Avrupa Süper Ligi girişimi asla kabul edilemez” başlıklı açıklamamızın arkasında bugün de aynı kararlılıkla durduğumuzu vurgulamak isteriz.” ifadeleri yer aldı.

Fenerbahçe; Avrupa Süper Ligi’ne karşıyız.

Fenerbahçe Kulübü, Avrupa Süper Ligi projesini desteklemediklerini açıkladı.

Açıklamada şöyle denildi;

UEFA ve FIFA ile uzun süredir devam eden ortaklığımızı ve işbirliğimizi desteklemeye devam edeceğimizi herkesin bilmesini isteriz. Ayrıca, Avrupa Kulüpler Birliği’nin UEFA Kulüp Müsabakaları aracılığıyla dünyanın dört bir yanından milyonlarca taraftara heyecan ve sevinç getirme konusunda UEFA ile birlikte üstlendiği role olan güçlü bağlılığımızı yinelemek istiyoruz. Fenerbahçe SK, ulusal liglere, tüm paydaşlar için eşit rekabet hakkına ve en önemlisi futbolu herkes için bu kadar güzel kılan kültürel mirasa karşı büyük bir tehdit olan her türlü ayrılıkçı turnuvadan yana değildir.”

Beşiktaş; Federasyonlar ve ligler tarafından düzenlenen müsabakalar dışındaki müsabakaları reddediyoruz.

Fenerbahçe’nin ardından Beşiktaş da Avrupa Süper Ligi’ni desteklemediklerini açıkladı.

Beşiktaş’tan yapılan açıklama şu şekilde:

“Beşiktaş JK, Avrupa Adalet Divanı’nın C-333/21 Avrupa Süper Ligi davasıyla ilgili olarak bugün verdiği kararı not etmektedir.

Avrupa spor modelini açıkça destekliyor ve federasyonlar ve ligler tarafından düzenlenen müsabakalar dışındaki müsabakaları reddediyoruz.

Yerel müsabakalar, Futbol piramidi boyunca yerel topluluklara ve dayanışmaya yaptıkları paha biçilmez katkılarla taraftarların futbol tutkusunun merkezinde yer almaktadır.

UEFA müsabakalarına katılmaya ve Avrupa futbolunun sürekli gelişimi için UEFA ve Avrupa Kulüpler Birliği aracılığıyla diğer kulüplerle olumlu işbirliğine olan bağlılığımızı sürdürüyoruz.”