KİLİSENİN HASTANESİ YİNE VURULDU. FAAL SON HASTANELERDEN BİRİ DAHA DEVRE DIŞI.

0

KİLİSENİN HASTANESİ YİNE VURULDU. FAAL SON HASTANELERDEN BİRİ DAHA DEVRE DIŞI.

Kuzey Gazze’de faaliyet göstermeye çalışan son hastanelerden biri olan El Ehli Hastanesi’ne İsrail Ordusu tarafından saldırı düzenlendi. Hastane, Kudüs’teki St. George Anglikan Katedrali tarafından işletiliyordu. Bu sağlık kuruluşu Babtist Hastanesi olarak da biliniyordu.

Hastane’ye yönelik operasyon düzenleyen İsrail güçleri binanın ön duvarını havaya uçurdular ve giriş çıkışları engellemek için hastane önüne bir tank konuşlandırdılar.

Saldırı yüzünden El Ehli Hastanesi’nde iki doktor 4 hemşire ve birkaç hasta bakıcı kaldı. Bu ekip 100’den fazla ağır yaralı için susuz ve elektriksiz mücadele veriyor.

Hastaneyi yöneten Kudüs’teki kilisenin papazı Don Binder, 18 Aralık Pazartesi günü sosyal medya üzerinden verdiği mesajda Gazze şehrindeki yaralılar için hastaneyi açık tutmaya çalıştıklarını ancak artık hizmetin sona erdiğini bildirdi.

El Ehli Hastanesi’ne 17 Ekim’de bir füze isabet etmiş, olayda 400’den fazla sivil hayatını kaybetmişti. Bu olaya rağmen Kudüs’teki Anglikan Kilisesi hastaneyi faal tutmaya devöam etmişti. 

Bu arada, İsrail’in saldırıları yüzünden Refah kentinde 28 kişi can verdi. Ölenlerin 25’i Refah’taki bir apartmanın hedef alınması sonucu hayatlarını kaybettiler.

Gazze’de Hamas’ın 7 Ekim saldırısının ardından İsrail’in başlattığı saldırılarda ölen sivillerin sayısı 20,000’e yaklaşıyor. Yerlerinden olan Filistinli sivillerin sayısı ise 1,9 milyon civarında.