BİR BÖLGE İNSANIYLA BİRLİKTE YERLE BİR EDİLİYOR. GAZZE’DE YAKLAŞIK 100 BİN BİNA YIKIK

0

BİR BÖLGE İNSANIYLA BİRLİKTE YERLE BİR EDİLİYOR. GAZZE’DE YAKLAŞIK 100 BİN BİNA YIKIK

Haber : Oğuz HAKSEVER

Gazze’de 1 Aralık Cuma günü çatışmaların yeniden başlamasıyla İsrail Ordusu havadan bombardımanla, karadan tanklarla, karadan ve denizden toplarla bölgeyi yerle bir etmeye devam ediyor. İsrail Ordusu, kara harekatını Gazze’nin bütün bölgelerine yaymaya başladığını duyurdu. Hamas Sağlık Bakanlığı ölen sivil sayısının 6,000’i çocuk 15,500’e yükseldiğini açıkladı.

 “YIKIMIN BOYUTU KORKUNÇ”

İngiliz yayın kuruluşu BBC, çeşitli kuruluşların uydu ve drone videoları ve yerden çekilmiş görüntüler üzerinde yaptıkları analizleri değerlendirerek Gazze’deki yıkımın boyutlarını ortaya koydu. Buna göre, Gazze’de 98,000 bina yıkıldı. Yıkımlar ağırlıklı olarak kuzeyde. Bu arada Hamas Kassam Tugayları’nın 7 Ekim saldırısından sonra ilk bombalanan yerlerden biri olan kuzeydeki Beyt Lahya kenti dümdüz edildi.

Kırmızı lekelerle Gazze’de yıkımın boyutunu ortaya koyan harita. Kaynak: BBC

“GİDECEK YER KALMIYOR”

İsrail Ordusu ayrıca sabah saatlerinde Gazze’deki 20 bölgenin boşaltılmasını istedi. Gerek uluslararası gerekse yerel insani yardım kuruluşları, Gazzeli siviller için gidilecek, sığınılacak yerlerin tükenmekte olduğunu duyuruyorlar. Ayrıca gidilecek yerler de İsrail Ordusu tarafından bombalanıyor. Örneğin güneydeki Han Yunus kenti bu durumda. Üstelik kentte binlerce sivil çadırlarda veya binaların enkazında yaşıyor.