YAKIT YOK. BEBEKLER ÖLÜYOR. İSRAİL TANKI GAZZE’NİN EN BÜYÜK HASTANESİNİN KAPISINDA

0

YAKIT YOK. BEBEKLER ÖLÜYOR. İSRAİL TANKI GAZZE’NİN EN BÜYÜK HASTANESİNİN KAPISINDA

Gazze’deki El Şifa Hastanesi’nde prematüre bebeklerin jenaratörü çalıştıracak yakıt yokluğundan ölmekte olduğu belirtiliyor. Bu arada El Şifa hastanesi çevresinde yoğunlaşan çatışmalarda bir İsrail tankının hastanenin kapısına konuşlandığı bildirildi.

Gazze Sağlık Bakanlığı, dün El Şifa Hastanesi’inde 45 bebeğin kuvözlerde bulunduğunu, 3’nün öldüğünü açıklamıştı. Hastanedeki bir cerrah ise, Reuters’a bilgi verirken dünkü İsrail bombardımanı yüzünden prematüre bebekleri normal yataklara almak zorunda kaldıklarını bildirdi. Cerrah, kuvözden çıkarılan bebekleri ısıtmak için yeterli enerjileri olmadığını da belirtti; “her geçen gün daha fazla bebek kaybediyoruz” diye konuştu.


İsrail Ordusu, yeni doğan servisindeki bebekleri tahliye etmeye çalıştığını öne sürdü ayrıca jenaratör için hastanenin kapısına 300 litre akaryakıt bırakıldığını açıkladı ve bir yere bidonlar taşıyan askerlerin görüntüsünü yayımladı. Hamas bu iddiaları reddetti; 300 litre yakıtın hastanenin yarım saatlik ihtiyacını karşılayabildiğini bildirdi.


HAMAS SÖZCÜSÜ “TANK KAPIDA”

Bu arada El Şifa Hastanesi çevresindeki çatışmalar da şiddetini koruyor. Gazze Sağlık Bakanlığı sözcüsü, bir israil tankının hastane kapısında olduğunu söyledi. Sözcü, “Tank, şu anda ayakta tedavi kliniğinin kapısında duruyor. Bu sabahki durum bu…” diye konuştu.

İsrail, Hamas’ın komuta merkezinin El Şifa Hastanesi altındaki tünel sisteminde bulunduğunu öne sürüyor. Hamas ise bunu reddediyor. İsrail, El Şifa Hastanesi’ndeki sivillerin sağlık tesisini terketmelerini istemişti.

Gazze’de bombardıman ve ardından çatışmalar başladığında 14,000 civarında sivil hastane çevresine sığınmıştı. El Şifa tesisleri çevresindeki çatışmaların şiddetlenmesi üzerine binlerci sivilin bölgeyi terk etmeye başladıkları belirtiliyor.

Fotoğraflar: Reuters