Sadece Babanızdan Alabileceğiniz 6 Özellik

0

Sadece Babanızdan Alabileceğiniz 6 Özellik

Biyoloji dersinde DNA’mızın %50’sini annelerimizden, %50’sini de babalarımızdan aldığımızı öğrendik .Ancak bu biyolojik gerçek, her ebeveynin çocuklarına eşit  miktarda fiziksel özellik ve genetik özellik aktardığı anlamına gelmez  .
Aslında,  doğanın bu genleri ifade etmeyi tercih etmesi nedeniyle çocukların babalarından aktif özellikleri miras alma olasılıkları %60 daha fazladır

1. Boy Uzunluğu
“Babası gibi uzun” deyimini biliyor musunuz? Görünüşe göre bu ifade bilim tarafından destekleniyor. Bir kişinin boyu,   her iki ebeveynden miras alınan en az 700 genetik varyasyon tarafından  belirlenir .
Ancak her ebeveynin boy geni biraz farklı şekilde çalışıyor gibi görünüyor. Örneğin babanın genleri büyümeyi ve dolayısıyla boyu teşvik etmede önemlidir.

2. Çarpık Dişler
Babanın diş sağlığının kötü olduğu durumlarda, annenin dişleri çok iyi olsa bile çocuğun yaşıtlarına göre daha sık diş hekimine gitmesi  muhtemeldir . Çürükten diş çürümesine ve aradaki tüm diş sorunlarına kadar her şey doğrudan babanın ağzından çıkabilir .

3. Cinsiyet


Babalar yeni doğan bebeklerinin  cinsiyetinden %100 sorumludur .  Yaygın olarak cinsiyet kromozomları olarak bilinen X ve Y kromozomları çocuğun cinsiyetini tanımlar.  Kızlar babalarından bir X kromozomu alırlar ve bu da XX genotipini oluşturur, erkekler ise babalarından bir Y kromozomu alırlar ve bu da XY genotipini oluşturur.  Anneler yalnızca X kromozomlarını aktardıkları için cinsiyetin kontrolü tamamen babaların elindedir.

4. Gamzeler


Birçok kültürde gamzeler güzelliğin ve çekiciliğin işareti olarak görülür.  Ancak bilim insanları gamzeleri, yüz kaslarının kısalmasından kaynaklanan bir kusur olarak tanımlıyor .  Gamzelerin baskın bir genetik özellik olması ve daha çok babadan miras alınması nedeniyle kalıtsal olduğu  varsayılmaktadır .

5. Parmak izleri


Türünün tek örneği olduğundan birbirine tıpatıp benzeyen 2 parmak izi yoktur.  Ancak bir bebeğin parmak izleri babasının parmak izlerine  benzeyebilir. Parmak izi desenleri babalarımızdan miras kalan genetik özelliklerdir.

6. Hapşırma


Birçoğumuz güneşe veya diğer parlak ışıklara bakarken kontrolsüz bir şekilde hapşıran en az bir kişi tanıyoruz. Bu da  babanın sorumlu olduğu başka bir genetik özelliktir .  Bu durum Achoo sendromu olarak bilinir  ve   baba tarafından geçme olasılığı daha yüksektir .

Şimdi test edebilirsiniz: Siz (veya çocuğunuz) en çok kime benziyor?

Brıght Sıde