Süper Lig’de dev kapışma. Fenerbahçe, Trabzonspor’u ağırlıyor mu?

0

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında bugün Trabzonspor’u konuk edecek.

Ülker Stadı’nda oynanacak ve saat 19.00’da başlayacak müsabakayı hakem Zorbay Küçük yönetecek.

İsmail Kartal yönetiminde sezona çok iyi bir başlangıç yapan Fenerbahçe, ligde ve Avrupa’da toplamda oynadığı 19 maçı da kazandı.

Trabzonspor, 16 puanla haftaya 6. sırada girdi.

Bordo-mavili ekip, Fenerbahçe deplasmanından galibiyetle ayrılmanın hesaplarını yapıyor.

Fenerbahçe’de 6 eksik

Fenerbahçe, Trabzonspor karşısında 6 futbolcusundan yararlanamayacak.

Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Rodrigo Becao, Alexander Djiku, Serdar Aziz, Fred Rodrigues, Joshua King ve Mert Hakan Yandaş önemli müsabakada yer almayacak.

Trabzonspor müsabakası öncesinde özellikle savunmadaki eksiklik, Fenerbahçe’yi düşündürüyor. Sakatlıkları bulunan Becao, Djiku ve Serdar Aziz’in yokluğunda teknik direktör İsmail Kartal’ın elinde o pozisyonda forma giyebilecek sadece Samet Akaydın bulunuyor.

Teknik direktör İsmail Kartal’ın, sol bek Jayden Oosterwolde ya da sağ bek Mert Müldür’ü Trabzonspor karşısında stoperde oynatacağı tahmin ediliyor.

Fenerbahçe’nin milli futbolcusu Emre Mor, Trabzonspor müsabakasıyla sahalara dönecek.

UEFA Avrupa Konferans Ligi elemelerinde Zimbru ile oynanan sezonun ilk maçında yaşadığı sakatlık nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalan 26 yaşındaki futbolcu, teknik direktör İsmail Kartal’ın şans vermesi halinde Trabzonspor karşılaşmasında kadroda yer alacak.

Trabzonspor’daki eksik oyuncular

Trabzonspor’da Hüseyin Türkmen ve Orsic sakatlıkları nedeniyle Joaquin Fernandez ise hazır olmadığı için Fenerbahçe’ye karşı forma giyemeyecek. Kamp kadrosunda Umut Bozok’a da yer verilmedi.

Takımla çalışmalara katılan Bakasetas ise teknik direktör Abdullah Avcı’nın şans vermesi halinde sahadaki yerini alabilecek.

Trezeguet ve Nicolas Pepe’nin durumu ise yapılacak son kontrollerin ardından netlik kazanacak. Bu iki isim de kamp kadrosunda yer alıyor.

MUHTEMEL 11’LER

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi-Samuel, Samet, Oosterwolde, Ferdi, İsmail, Zajc, İrfan Can Kahveci, Szymanski, Tadic, Dzeko.

Trabzonspor: Uğurcan, Mehmet Can, Baniya, Denzwil, Eren, Berat, Mendiy, Bakasetas, Visca, Fountas (Bardhi), Onuachu

Süper Lig’in 11. haftasında bugün Fenerbahçe-Trabzonspor maçından başka iki karşılaşmaya daha sahne olacak.

İstanbul derbisinde İstanbulspor, Pendikspor’u ağırlarken, Samsunspor, Hatayspor ile 3 puan mücadelesi verecek

İstanbulspor’un rakibi Pendikspor

Trendyol Süper Lig’in 11. haftası İstanbul derbisine sahne olacak. Küme düşme hattında yer alan İstanbulspor ile Siltaş Yapı Pendikspor bugün kozlarını paylaşacak.

Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadında oynanacak ve saat 13.30’da karşılaşmayı Murat Erdoğan yönetecek.

Küme düşme hattında yer alan iki İstanbul ekibi, ligdeki ikinci galibiyetlerini almak için sahaya çıkacak.

Hakan Yakın yönetimindeki ilk maçında MKE Ankaragücü’nü 2-1 yenen İstanbulspor, geçen hafta Kasımpaşa’ya 3-1 mağlup oldu. Sarı-siyahlıların bu maç öncesi 5 puanı bulunuyor.

Takımı İvo Viera’ya emanet eden 7 puandaki Pendikspor ise Portekizli teknik direktör ile ilk maçında deplasmanda TÜMOSAN Konyaspor’u 2-1 yendi. Bu sonuç, Pendikspor’un Süper Lig tarihindeki ilk galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

Kırmızı-beyazlılar, son maçında ise Fenerbahçe’ye 5-0 kaybetti.

Samsunspor, Hatayspor’u ağırlayacak

Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında Yılport Samsunspor, bugün Atakaş Hatayspor’u konuk edecek. Karadeniz ekibi, ligdeki ilk galibiyetini almak için sahaya çıkıyor.

Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı’nda saat 16.00’da başlayacak mücadeleyi hakem Halil Umut Meler yönetecek.

Bu sezon henüz ligde galibiyetle tanışamayan Karadeniz ekibi, 2 puanla son sırada yer alıyor. Yılport Samsunspor, Atakaş Hatayspor’u yenerek ilk galibiyetini almak istiyor.

Ligde 14 puanla 8. sırada bulunan Volkan Demirel yönetimindeki Atakaş Hatayspor ise Samsun’dan 3 puanla ayrılarak üst sıralara yaklaşmayı hedefliyor.