📽️Attila İlhan’ın ‘Birinci Cuma’ şiiri vefatının 18. yılın da ilk kez kendi sesinden yayınlandı

0

Türk edebiyatının usta şairi Attila İlhan’ın vefatının 18. yılı sebebiyle, ‘Birinci Cuma’ şiiri ilk kez Attila İlhan’ın kendi sesinden yayınlandı.

Attila İlhan Bilim Sanat Kültür Vakfı tarafından yapılan açıklamada, “Yağmur Kaçağı” isimli kitapta yer alan şiirin, İlhan tarafından şiirin ilk yazıldığı orijinal kağıdın da yer aldığı bir klip ile beğeniye sunulduğu belirtildi.

Açıklamada, “Attila İlhan’ın şiirseverlere armağanı olan bu klip, usta şairin sesinden şiirlerini dinlemek isteyenler için eşsiz bir fırsat sunuyor” denildi.

İzmir Menemen’de 1925’te dünyaya gelen Attila İlhan, şiirleri, romanları, öyküleri, denemeleri ve senaryoları ile Türk edebiyatında derin izler bıraktı.

İstanbul’da geçirdiği kalp krizi sonucu 10 Ekim 2005’te vefat eden usta şair, ilk olarak “Ben Sana Mecburum” isimli şiir albümünde eserlerini seslendirmişti.

İlhan, daha sonra “Ne Kadınlar Sevdim” isimli ikinci albümünü yayınlamıştı. Şairin vefatından sonra ise son albümü “An Gelir” şiirseverlerin beğenisine sunulmuştu.