Gazze’de Filistin Kızılay’ına ait yardım deposu vuruldu!

0
İsrail hava saldırısında Filistin Kızılay’ının deposunu vurdu.                                                          

İsrail’in Gazze’ye saldırıları devam ediyor. İsrail ordusu bu kez de Filistin Kızılayı’na ait tesis ve depoları bombaladı.

Saldırı sonrası tesis ve depolar kullanılamaz hale geldi. Vurulan depolardan Refah Sınır Kapısı’ndan sınırlı sayıda getirilen insani yardım malzemelerinin dağıtımı yapılıyordu.

Öte yandan sosyal medyada yayılan Gazze’deki Türk Kızılay’ı ve AFAD’ın bölgedeki depolarının vurulduğu iddiaları üzerine Türk Kızılay’ından ve AFAD’dan açıklamalar geldi.

Türk Kızılay’ı yaptığı açıklamada Filistin Kızılay’ına ait bir deponun vurulduğunu belirtti.

Türk Kızılay’ının açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

Gazze’de Türk Kızılay olarak inşasına destek sağladığımız, Filistin Kızılayı’na ait insani yardım deposunun ağır bombardıman sonucu ciddi hasar aldığı, kullanılamaz halde geldiği bilgisi ve görüntüleri bugün tarafımıza ulaşmıştır.

Söz konusu depo, insani yardım faaliyetlerimizde birlikte çalıştığımız Filistin Kızılayı’na ait olup Gazze’de Türk Kızılay’a ait bir depomuz bulunmamaktadır.

Ağır koşullar altında insani ihtiyaçları karşılamak için cansiparane çalışan Filistin Kızılayı çalışan ve gönüllüleri başta olmak üzere, İnsani yardım çalışanları ve tesislerine yapılan her türlü saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da İsrail savaş uçaklarının Türk-Filistin Dostluk Hastanesi’nin üçüncü ve son katını bombaladığı ve ağır hasara meydana geldiği belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan paylaşımda Kızılay ve AFAD’ın açıklamalarına dikkat çekerek “Ne AFAD ne de Türk Kızılayı’nın Gazze’de lojistik depo veya binası bulunmamaktadır. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz.” ifadelerini kullanıldı.