Gazze’de her yer kan, her yer her yer acı! İsrail yine sivilleri hedef aldı. Onlarca ölü var!

0

Gazze’de her yer kan, her yer her yer acı! İsrail yine sivilleri hedef aldı. Onlarca ölü var!

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın 7 Ekim sabahı “Aksa Tufanı” adıyla kapsamlı saldırı başlatmasının ardından, İsrail ve Gazze arasındaki çatışmalar şiddetlenerek sürüyor.

İsrail uçakları, abluka altındaki Gazze Şeridi’nin Cebaliya, Şeyh Rıdvan, Han Yunus ve Eş-Şati Mülteci kampları ile Beyt Lahiya ve Refah’ta sivillerin evlerini hedef aldı.

Filistin haber ajansı WAFA’nın sağlık kaynaklarından naklettiği haberde, Han Yunus’taki saldırıda, aralarında çocukların da olduğu en az 23 kişinin öldüğü, 45 kişinin yaralandığı belirtildi. Enkaz altında hala çok sayıda kişi olduğu ve çalışmaların devam ettiği aktarıldı.

Refah kentindeki saldırılarda ise en az 30 Filistinli yaşamını yitirdi.

Cebaliya ve Eş-Şati mülteci kampları ile Beyt Lahiya’daki saldırılarda da çok sayıda ölü ve yaralı olduğu ifade edildi. Cebaliya Beled bölgesinde ise El-İhsan Camisi, saldırılar sonucu tamamen yıkıldı.

WAFA’da yer alan habere göre, İsrail savaş uçaklarının gece Gazze’nin çeşitli bölgelerinde sivil yerleşim yerlerine düzenlediği saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da olduğu en az 120 kişi yaşamını yitirdi.

Han Yunus, Refah, Beyt Lahiya, Cibaliya kentleri ile Beric Mülteci Kampı’nda sivil yerleşim yerleri hedef alınırken saldırılarda onlarca kişinin de yaralandığı aktarıldı.

Filistin Esirler Cemiyetinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin gece saatlerinden beri Doğu Kudüs ve Batı Şeria’nın farklı bölgelerinde 50’yi aşkın Filistinliyi gözaltına aldığı ifade edildi.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Batı Şeria’da gözaltına aldığı Filistinli sayısının 1265’e ulaştığı kaydedildi.