BİRA FABRİKASINDAKİ TANKA ÇİŞİNİ YAPTI

0

BİRA FABRİKASINDAKİ TANKA ÇİŞİNİ YAPTI

Çin’de bir işçi çalıştığı bira fabrikasındaki tanklardan birinin içine girip idrarını yaparken görüntülendi. Tankta bira imalatında kullanılan içerikler bulunuyordu.

Tsingtao adlı markanın fabrikalarından birinde meydana gelen olayın videosu  Çin’deki sosyal medyada on milyonlarca kez izlendi. Videoda iş kıyafetli kişinin içinde bira imalatında kullanılan içeriğin bulunduğu tanka tırmanıp içine girdiği ve çişini yaptığı görülüyor.  

Çin’in önde gelen bira markasının sahibi firma, olayla ilgili olarak derhal polise bilgi verildiğini, içine çiş yapılan konteynerin de hemen mühürlendiğini duyurdu. Çin’de yayımlanan National Business Daily gazetesine göre, videoyu çeken de konteynere çişini yapan da Tsingtao firmasının kadrolu elemanı değil. Her ikisi de taşeron firmanın elamanları… 


BÖLGEDE ÇİŞLİ BİRA ENDİŞESİ OLUŞTU

Tsingtao, hem Çin’de hem de bölgede tanınan tercih edilen bir marka. Nitekim Güney Kore’de Gıda ve İlaç Güvenliği Bakanlığı, olayın duyulmasından hemen sonra “biz o fabrikanın ürünlerini ihraç etmiyoruz” açıklaması yaptı.

Olayın ortaya çıkmasının ardından Shanghay Borsası’nda Tsingtao şirketinin hisselerinde ciddi düşüşler oldu. Ancak daha sonra firmanın hisselerinde yatay seyir görüldü.