📽️ BBC Arapça muhabiri Gazze’deki El Şifa Hastanesi’nden haber yaparken diz çöküp ağladı!

0

📽️ BBC Arapça muhabiri Gazze’deki El Şifa Hastanesi’nden haber yaparken diz çöküp ağladı!

BBC Arapça muhabiri Adnan El-Bursh, arkadaşlarının, akrabalarının ve komşularının yaralandığını veya öldüğünü tespit etti

Bu, bir BBC muhabirinin savaşın harap ettiği Gazze’deki bir hastanenin içinden haber yaparken gözyaşlarına boğulduğu ve ‘asla göremeyeceğim şeyler gördüğünü’ tanımladığı an .

BBC Arapça muhabiri Adnan El-Bursh, dün Al Shifa Hastanesi’nde duygulara yenik düştüğü için dizlerinin üzerine çöktü ve gözlüğünü çıkardı, ardından yüzünü sildi.

Bay El-Bursh ve ekibi, yaralananlar veya ölenler arasında arkadaşlarının, akrabalarının ve komşularının da bulunduğunu keşfetti ve ‘her yerde cesetlerin bulunduğunu’ anlattı.

Yüzlerce ağır yaralı insan, travmatik sahnelerin ortasında şeridin en büyük tıbbi tesisinin koridorlarını dolduruyordu; cesetler koridorlarda ve dışarıda yatıyordu.

Baba olan Bay El-Bursh kameraya şunları söyledi: ‘Burası benim yerel hastanem, içeride arkadaşlarım, komşularım var. Bu benim topluluğum. Bugün kariyerimin en zor günlerinden biri oldu. Asla görmezden gelemeyeceğim şeyler gördüm.’