Yağmur, soğuk havayla beraber geliyor; Yeni haftada  İstanbul’da sıcaklıklar bir anda 18 dereceye düşecek

0

Yağmur, soğuk havayla beraber geliyor; Yeni haftada  İstanbul’da sıcaklıklar bir anda 18 dereceye düşecek

İstanbul’da pazartesi günü hava sıcaklıkları 5-6 derecelik ani düşüşle 18 dereceleri göreceği tahmin ediliyor

Önümüzdeki hafta sağanak yağışlar ve soğuk hava dalgası kuzey kesimlerden başlayarak ülke genelinde etkili olacak. İstanbul’da pazartesi günü hava sıcaklıkları 5-6 derecelik ani düşüşle 18 dereceleri göreceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava tahmin raporunu yayınladı. Geçtiğimiz hafta ülke genelinde etkili olan yağmurlu hava yerini güneşli havaya bırakmıştı.

Yağmurlu hava önümüzdeki hafta kuzey bölgelerden başlayarak yurt genelinde yeniden etkili olacak. Hava sıcaklıklarının da 5-6 derece düşerek mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor.

İstanbul’da 24-25 derecelerde olan hava sıcaklığı ani düşüşle önümüzdeki hafta 18 dereceleri görecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinde yağış beklenmiyor. Yurt genelinin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu’nun doğusunda pus ve yer yer sis beklenmektedir.
Hava sıcaklığının da Doğu kesimlerde 2 ila 6 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.