Picasso’nun gizli sevgilisi Marie-Thérèse Walter tablosu açık artırmada. Beklenen fiyat 120 milyon dolar!

0

Ünlü ressam Picasso’nun gizli sevgilisi olarak öne çıkan Marie-Thérèse Walter’ın ressam tarafından yapılan bir portresi müzayedede satışa çıkıyor.

Tablonun 120 milyon dolara satılması bekleniyor.

20. yüzyıl sanatının önemli isimlerinden biri olan Pablo Picasso’nun ilham perisi ve gizli sevgilisi Marie-Thérèse Walter’ın pek çok portresinden biri olan portrenin satışı, sanat dünyasında heyecan uyandırıyor.

Tablo, Picasso’nun saat içeren üç büyük eserinden biri.

Tabloyu Picasso, 50 yaşındayken Paris’te yaptı. O sırada birkaç yıldır Walter’la yakın bir ilişkisi vardı ve ilişkileri, o zamanlar 45 yaşında olan sanatçının, 17 yaşındaki Walter’ı Paris’teki Galeries Lafayette’in penceresinden görmesiyle başlamıştı.

Canlı renklerle boyanmış Femme à la Montre, Walter’ı otururken ve profilden gösteriyor. Bileğinde sade kadranlı ve parlak sarı kayışlı bir saat var.

Sotheby’s küresel güzel sanatlardan sorumlu başkan yardımcısı Simon Shaw, “Picasso tamamen tutkuyla ilgili, ancak saatlere yönelik bu özel tutku genel olarak bilinmeyen bir tutku. İnanılmaz derecede stil sahibi bir adamdı” dedi.

Portre, 1968 yılında 20. yüzyılın en büyük sanat koleksiyoncularından biri olan Emily Fisher Landau tarafından satın alındı. Onu New York’taki dairesinin oturma odasındaki şömine rafının üzerine astı. Bu yılın başlarında 102 yaşında öldüğünde, sanat koleksiyonu pek çok müzeyi doldurabilirdi.

Femme à la Montre adlı portre, önümüzdeki ay Sotheby’s Müzayede Evi’nde açık artırmaya çıkmadan önce, cumartesi gününden itibaren ilk kez beş gün boyunca Londra’da sergilenecek.