FRANSA’DA TAHTAKURUSU PANİĞİ. 

0

FRANSA’DA TAHTAKURUSU PANİĞİ. 

Fransa’da, özellikle de Paris’te sosyal medyanın en önemli ortak konularından biri tahtakurusu. Sosyal medyanın yanı sıra belli başlı haber kuruluşları da olayı “salgın” “istila” kelimeleriyle tanımlıyorlar.

Birkaç haftadır Paris metrosunda, sinemalarda ve hatta hastanelerde saptanan ve görüntülenen tahtakurusu fotoğrafları sosyal medya platformlarında yayımlanıyor. 

Bu da paniğe yol açıyor. Özellikle de böcek fobisi olanlarda. Haberlere göre, metro vagonlarında kimi yolcular oturdukları yerleri kontrol etmeye başladılar. 

Sinema salonu sahipleri tahtakurusu iddialarını reddediyorlar. Ancak özellikle metro veya banliyö trenlerinde ısırılma şikayetleri de yoğunlaşmış durumda. 

Bilim insanları ise paniğe gerek olmadığı kanaatinde birleşiyorlar. Yapılan açıklamalara göre, yaz aylarında seyahatlerin yaygın olmasından ve dönüşlerin yoğunluğundan dolayı büyük kentlerde yaz sonunda, sonbahar aylarında tahtakurusu veya başka benzeri haşerelerin nüfusunun artması normal. 

PARİS OLİMPİYATLARI İÇİN ENDİŞE

Sosyal medyada ve basında Paris Belediyesi ile ülke yönetimi harekete geçmeye çağrılıyor. Gelecek yaz Paris’te Olimpiyatlar gerçekleştirilecek. Olimpiyatlar öncesinde Paris’in ve Fransa’nın prestijinin daha fazla zedelenmemesi gerektiği belirtiliyor. 

“YA LONDRA’YA BULAŞIRSA?”

Tartışmalar sürerken, Paris Londra arasında Manş Denizi altındaki tünelden sefer yapan Eurostar Treni yönetimi tedbirler almaya başladığını duyurdu. Eurostar sözcüsü, “Yolcularımızın güvenliği ve sağlığı bir numaraları önceliğimizdir. Trenlerimizde tahtakurusu gibi böcekler son derece nadirdir” açıklaması yaptı. Sözcünün verdiği bilgiye göre, trenlerin periyodik temizliğinin yanı sıra böcekler için ekstra tedbirler alınacak. 

Bu haber üzerine “Londra da istilaya uğrar mı?” diye bu kez İngiliz bilim insanlarının görüşlerine başvuruldu. İngiliz böcek uzmanları veya biyologlar da Fransız meslektaşları gibi telaşa gerek olmadığı görüşündeler. İngiltere’nin tahtakurusu “istilasına” maruz kalmayacağını belirtiyorlar ve ekliyorlar:

“Bizde de yeterince tahtakurusu var”