Yapılışı çok kolay, lezzetli mi lezzetli. İşte Muş yöresinin ‘Teter Helvası’

0

Teter helvası Muş yöresine ait geleneksel bir tatlıdır. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı yiyenleri oldukça etkilemektedir.

Malzemelerinin kolay bulunması yanı sıra kolay yapılışı ile de avantajlara sahiptir. Bu tatlı ile misafirlerinizi ve ev halkınızı mutlu edebilirsiniz. Kullanılan malzemelerin kalitesi tatlının lezzetini arttıracaktır.

5 dilim esmer köy ekmeği kullanılan tatlıda 2 su bardağı pekmez de malzemeler arasındadır. Pekmezin lezzeti tatlıyı etkileyecektir. Kaliteli bir pekmez Teter tatlısının lezzetini arttırır. 1 su bardağı sıcak su da tatlının yapılışı için gereklidir. Ayrıca 2 yemek kaşığı tereyağı da gerekli olan malzemeler arasındadır. Tereyağının doğal olması tatlıya lezzet açısından olumlu etki yapacaktır. Servisi konusunda kendinize ait sunum çeşitleri yapabilirsiniz. Servis için 3 yemek kaşığı kaymak ve yarım su bardağı çekilmiş fındık içi tavsiye edilmektedir. Kaymak tatlınızın görünüşünü güzelleştireceği gibi tadını da tamamlayacaktır. Taze fındıklar da tatlınıza eşsiz bir lezzet katacaktır.

Teter Helvası

Tatlının yapılışı oldukça basittir. 5 dilim esmer köy ekmeği 3 ya da 4 parçaya ayrılır. Büyüklüklerine göre bu sayı değişebilir. Isıya dayanıklı bir kaba dizilen ekmekler tatlımız için yeterlidir. 2 su bardağı pekmez ve 1 su bardağı sıcak su geniş bir tencereye aktarılır. Ardından 2 yemek kaşığı tereyağı eklenir.

Tereyağı eriyene kadar tencere ocakta orta ateşe alınır. Kaynadığı zaman pekmez ocaktan alınır. Teter tatlısı yapmak için bu karışım fırın tepsisine dizilen ekmeklerin üzerine gezdirilir. Ekmeklerin iyice ıslandığından emin olun. Her yeri eşit miktarda ıslatıldıktan sonra fırına verin. Ekmekler piştikten sonra servise geçilebilir. Servis için ekmekleri tepsiden tabaklara ayırın. Ayırdığınız ekmeklerin üstüne kaymakları yerleştirin. Tatlınız servis edilmeye hazırdır. Güzel görüntüsü ve eşsiz lezzeti ile yiyenleri hayran bırakacaktır.