Yeni kilo verme ilacı: Egzersizin yağ yakma etkilerini taklit ediyor!

0

Yeni kilo verme ilacı: Egzersizin yağ yakma etkilerini taklit ediyor!

Bilim insanları egzersizin yağ yakma etkilerini taklit eden yeni bir kilo verme ilacı geliştirdi.

ABD’li araştırmacılar , SLU-PP-332 adı verilen ilacın farelerin bir ay içinde vücut ağırlığının yaklaşık yüzde 12’sini kaybetmesine yardımcı olduğunu buldu.

Florida Üniversitesi’nden Profesör Thomas Burris: “Bu bileşik temel olarak iskelet kasına, dayanıklılık antrenmanı sırasında gördüğünüz değişikliklerin aynısını yapmasını söylüyor.

“Fareleri ilaçla tedavi ettiğinizde, onların tüm vücut metabolizmasının, insanların oruç tutarken veya egzersiz yaparken kullandıklarına çok benzeyen yağ asitlerini kullanmaya döndüğünü görebilirsiniz ”

Wegovy ve Ozempic olarak da bilinen semaglutid ve tirzepatid gibi diğer ilaçlardan farklı şekilde çalışıyor  çünkü,  vücudu daha fazla egzersiz yaptığını düşünmesi için kandırıyor.

Bu kendinizi daha uzun süre tok hissetmenizi sağlarken, SLU-PP-332 doğrudan metabolizmanızı etkileyerek çalışır .

Journal of Pharmacology and Experimental Therapeutics  dergisinde yayınlanan bir denemede  ilacın obez fareler üzerindeki etkisi incelendi.

Bir gruba ilaç bir ay boyunca günde iki kez verilirken, diğerine plasebo verildi.

Her iki grup da aynı miktarda yemek yemeye devam etti ve artık egzersiz yapmadı.

Profesör Burris , ilacı alan farelerin “sadece yaşarken daha fazla enerji  harcadığını” ve bunun da kilo kaybına yol açtığını söyledi.

Araştırmacılar, ilaç için en büyük umudun, Wegovy ve tirzepatide’den farklı olarak hastaların kilo verirken kas kütlesini korumalarına olanak sağlaması olduğunu söyledi.

Profesör Burris şunları söyledi: “Bu, insanları yaşlandıkça daha sağlıklı tutabilir.”

Araştırmacılar, insanlar üzerinde denemelere geçmeden önce ilacı hap olarak alınabilecek şekilde geliştirmeyi umuyorlar.