AB: En fazla yanlış bilgi ve dezenformasyon eski adı Twitter olan X’te…

0

AB: En fazla yanlış bilgi ve dezenformasyon eski adı Twitter olan X’te…

Avrupa Birliği (AB), sosyal medya platformları arasında en fazla yanlış bilgi ve dezenformasyonun X’te yer aldığını bildirdi.

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Vera Jourova, büyük çevrim içi platformların dezenformasyona karşı gönüllü uygulama kuralları kapsamındaki taahhütlerine ilişkin sundukları raporlar hakkında Brüksel’de basın toplantısı düzenledi.

AB’nin dezenformasyona karşı hazırladığı kuralları içeren uygulama kodunun Facebook, Google, YouTube, TikTok ve LinkedIn de dahil olmak üzere 44 platform tarafından kabul edildiğine işaret eden Jourova, platformların, çevrim içi dezenformasyonla mücadele çabaları hakkında 6 ayı kapsayan verileri rapor ettiklerini anlattı.

Jourova, platformların AB dezenformasyon kurallarını uygulamak için yaptıkları çalışmaların farkında olduğunu ve bu çabaları takdir ettiğini belirtti.

“Dezenformasyon yeni değil ve yalnızca çevrim içi platformlarda da yapılmıyor” diyen Jourova, dijitalleşmenin artmasıyla birlikte kötü niyetli aktörlerin demokrasilere zarar vermek için yeni yollar bulduklarını söyledi.