BİLİM DE AYNI GÖRÜŞTE. KADINLAR ESPRİLİ ERKEKLERDEN HOŞLANIYOR.

0

BİLİM DE AYNI GÖRÜŞTE. KADINLAR ESPRİLİ ERKEKLERDEN HOŞLANIYOR.

Esprili, espri yeteneği yüksek erkeklerin karşı cinsin ilgi çektiği yolunda toplumda yaygın bir kanaat var. Bu kanaati bilim de doğrulamış görünüyor.

Birleşik Devletler’deki Arkansas Üniversitesi’nde yürütülen araştırma, esprili erkeklerin kadınlar tarafından daha çok tercih edildiğini ortaya koydu. Buna göre, kadınlar iyi espriler yapan erkeklerin daha zeki olduklarını düşünüyor ve haliyle ilgi gösteriyor.


“ZEKA=İYİ KAZANÇ”

Bilimsel çalışmaya katılan kadınlara 6 erkeğin klipleri gösterildi. Araştırmacılar, adamlardan en sevdikleri renk ya da en sevdikleri pizzayı kısaca anlattıkları minik bir mesaj kaydetmelerini istemişti. Erkekler kadınlar açısından ortalama çekicilikte olan kişilerdi.  Kadınlar büyük oranda anlatımlarını iyi esprilerle süsleyen adamları daha çekici buldular ve o kişilere telefon numaralarını verebileceklerini söylediler. Araştırmaya katılan kadınlar tercihleri konusundaki “neden?” sorusuna kabaca “zekidir de ondan” ortak yanıtını verdiler. Söz konusu kişilerin iyi para kazanıyor izlenimi oluşturdukları belirtiliyor.

Araştırmanın dikkat çekici bir sonucuna göre, esprileri iyi olmayan erkekler hiç espri yapmayanlara üstün gelemedi.