İBB Şehir Tiyatroları yeni sezonu 16 ve 17 Eylül’de Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda açıyor.

0

İBB Şehir Tiyatroları yeni sezonu 16 ve 17 Eylül’de Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda açıyor.

16 Eylül Cumartesi ve 17 Eylül Pazar günü, Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda açılış oyınu olarak “Bu Memleket Bizim” isimli oyun sahnelenecek

Bu Memleket Bizim’de; Erol TOY, İsmet KÜNTAY, Mustafa Kemal ATATÜRK, Nazım HİKMET, Samim KOCAGÖZ ve Yakup Kadri KARAOSMANOĞLU eserin Yazarları olarak görünüyor.

Tiyatroseverleri, yeni tiyatro sezonunda Shakespeare’den Tolstoy’a, Turan Oflazoğlu’ndan Haldun Taner’e klasik yazarların eserlerinin ön planda olduğu zengin bir repertuvar bekliyor.

İstanbul Şehir Tiyatrolar yeni sezon temasını “Klasiklerle Devam” olarak belirledi.

Bu kapsamda Lucy Kirkwood’un eseri “Sivrisinekler”i Ali Gökmen Altuğ, Nick Whitby’nin eseri “Yaşamak mı, Yoksa Ölmek mi?”yi Hüseyin Köroğlu, Lev Tolstoy’un eseri “Savaş ve Barış”ı Aleksender Popovski, Alison Gregory’nin eseri “Ben Medea Değilim”i Hülya Karakaş, Bertolt Brecht’in eseri “Galilei’nin Yaşamı”nı Nurullah Tuncer yönetmenliğinde sahnelenecek.

Bu repertuvara sonraki aylarda, bir Türk tiyatrosu klasiği olan Haldun Taner’in yazdığı “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” da dâhil olacak.

Yeni sezonda “On İkinci Gece”, “Hayal-i Temsil”, “İki Efendinin Uşağı”, “Ay Carmela”, “Çın Sabahta”, “Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin”, “Rüstemoğlu Cemal’in Tuhaf Hikayesi”, “Melek”, “Geçit”, “Zehir”, “Antigone”, “İfigenya”, “Yaftalı Tabut”, “Veba”, “Hayat Der Gülümserim”, “Kimse Öyle Şeyleri Konuşmuyor Artık”, “Öldün, Duydun mu?”, “Kutlama”, “Gül’e Ağıt”, “Yatak Odası Komedisi” oyunları sahnelenmeye devam edecek.

Bu arada, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Şehir Tiyatrolarının onarımı devam eden
Haldun Taner Sahnesi’yle ilgili bir soru üzerine “Çalışmalara başladığımızda zemin sıvılaşması olduğunu gördük. Haldun Taner’in dışında 40’ın üzerinde fore kazıkla güçlendirme çalışması yaptık. Şimdi de iç güçlendirmesi yapmak için gün sayıyoruz. Projenin 1 yıl içerisinde tamamlanmasını öngörüyoruz”

Muammer Karaca Tiyatrosu’ndaki çalışmalara da değinen Polat “Proje kendi takvimi çerçevesinde devam ediyor. Umarım 1- 1,5 yıl içinde onu da tamamlayacağız” dedi.

Polat’ın bilgilendirdiği bir başka sahne Kenter Tiyatrosu’ydu;
“İki binanın iç içe geçtiği özgün bir durum var. Her iki binanın da deprem açısından riskli olduğunu gördük. Binada başka malikler de var. Diğer mülk sahipleriyle anlaşmamız gerekiyor. Bizim için çok esaslı bir proje.”