Özellikle gençlerin kabusu sivilcelerin bir numaralı nedeni kötü karbonhidratlar!

0

Özellikle gençlerin kabusu sivilcelerin bir numaralı nedeni kötü karbonhidratlar!

Sivilce konusunda uzman İngiliz dermatolog Dr. Justine Kluk , yediklerimiz ile cildimizin durumu arasında bir bağlantı olduğunu söylüyor.

Justine: “Yirmili yaşlarının başlarından ortalarına kadar olan kadınların sivilceden muzdarip olması oldukça yaygındır, ancak otuzlu, kırklı yaşlarındaki ve menopoza giren kadınlar yeni lekelerin ortaya çıktığını görebilirler.”

Dermatolog, “yüksek glisemik içerikli diyetlerin akne şiddetinin artmasıyla ilişkili olduğunu” vurgulayarak. “Bunlar beyaz ekmek, makarna ve patates gibi kan şekerinde hızlı bir yükselişi ve hormon salınımını tetikleyen rafine karbonhidratlı gıdalara eğilimlidirb diyor.

“Sivilcenin temelinde yatan şey, ciltte yağ üretiminin artması ve yağın cilt yüzeyine çıkması gereken gözeneklerin ölü cilt hücreleri tarafından tıkanmasıdır.”

Justine, testosteron gibi androjen hormonlarının yağ üretimini ve gözenek tıkanmasını artırabileceğini ekledi.

“Gıdaları buna bağlayabiliriz çünkü bu şekerli yiyecekleri ve bu çok rafine karbonhidratları yiyerek kan şekeriniz yükselir, ardından insülininiz yükselir ve insülin benzeri büyüme faktörü yükselir ve bu da androjen hormonlarını artırır” diye açıkladı.

Justine, şeker ve süt ürünlerinin de yüzünüzde yeni lekelerin ortaya çıkmasıyla bir ilgisi olabileceğini söyledi.

Dermatolog, “İnsanlar sıklıkla süt ürünleri tüketmeyle ciltlerinin kötüleşmesi arasında bir ilişki olduğunu göreceklerdir.”

Justine, karbonhidratları diyetinizden tamamen çıkarmadan rafine karbonhidrat alımınızı azaltmanın yolları olduğunu belirtiyor:

“Beyaz ekmeğinizi, beyaz pirincinizi veya beyaz makarnanızı bunların tam öğün versiyonlarıyla değiştirebilirsiniz. Yaşam tarzınızı veya yaptığınız diğer şeyleri değiştirmenize gerek yok.”

Dermatolog ayrıca gıdalara karşı kan şekeri tepkinizi azaltmak için diyetinize sağlıklı proteinler ve yağların yanı sıra lif de eklemenizi önerdi.