Yeni ‘içki yasağı’ açıklaması: İstanbul’da yeni uygulama yok: cezai yaptırım, çevreye rahatsızlık verenler için uygulanacak

0

Yeni ‘içki yasağı’ açıklaması: İstanbul’da yeni uygulama yok: cezai yaptırım, çevreye rahatsızlık verenler için uygulanacak

İstanbul Valiliği, “İstanbul’da parklarda içki içmek yasaklandı” haberlerinin ardından açıklama yayınlayarak, yeni bir uygulama kararı alınmadığını, eski genelgenin hatırlatıldığını belirtti.

Birçok haber sitesinde bugün yayınlanan haberde, İstanbul’da park gibi açık alanlarda içki içmenin valilik genelgesiyle yasaklandığı belirtildi.

Haberler üzerine açıklama yayınlayan valilik, “Valiliğimizce alınan alkol kullanım ve satışına ilişkin yeni bir uygulama kararı bulunmamaktadır” ifadesini kullandı.

Açıklamada, 17 Ağustos’ta yayımlanan genelgeyle, 4250 sayılı kanunla belirlenen alkol satış ve kullanım alanlarına ilişkin uygulama yükümlülüklerinin yerine getirilmesinin gerekliliğinin kaymakamlık ve belediyelere hatırlatıldığı kaydedildi.

T24’ten Gözde Yel’e konuşan İstanbul Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Emin Gökçegözoğlu da tartışma yaratan “halka açık alanda, parklarda, plajlarda içki tüketiminin yasaklandığı” şeklinde ifadelerin yer aldığı genelgedeki cezai yaptırımın yalnızca, “çevreye rahatsızlık verenler için uygulanacağını” söylerken,  “kendi halinde içki tüketen vatandaşlara”  yönelik bir yasak kararı olmadığını belirtti.