iPhone 15 Ultra’nın tüm özellikleri, lansman tarihi olan 12 Eylül’den önce sızdı!

0

iPhone 15 Ultra’nın tüm özellikleri, lansman tarihi olan 12 Eylül’den önce sızdı!

Apple da bu yıl dört yeni modeli tanıtmaya hazırlanıyor: iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max.

Bunlardan iPhone 15 Ultra hakkında sızıntılar da ortaya çıktı.

Kamera Detayları

Apple tutkunlarının hesabı olan AppleLeaker on X’in içgörülerine göre iPhone 15, kamera sisteminde, özellikle de yakınlaştırma kamerasında büyük bir yükseltmeyle gelebilir. Görünüşe göre Apple, karışıma 10X periskop kamerayı da dahil etti. Birincil 48MP kamera ayrıca sekiz lens elemanıyla birlikte gelebilir.
Tasarım tarafında şasi, daha sağlam ve daha kaliteli bir his için titanyum içerebilir. iPhone 15 Pro ve Pro Max çeşitleri için de benzer tasarım değişiklikleri bekleniyor.

iPhone 15 Ultra’ya bir “işlem düğmesi” eklenmesinin yanı sıra, yanlardaki ses düğmesi düzeni için de yeni bir değişiklik yapılabilir. Bu yeni düğme, geçen yıl tanıtılan Apple Watch Ultra’yı anımsatan bir özellik olan kamera uygulaması da dahil olmak üzere uygulamalara hızlı erişim sağlayabilir.

Donanımla ilgili ayrıntılar

iPhone 15 Ultra’nın, potansiyel olarak 8 GB RAM yapılandırmasıyla birleştirilmiş 3 nm’lik bir işlem kullanarak en yeni A17 Bionic SoC’yi paketleyeceği söyleniyor. Sızıntı aynı zamanda temel modelin 256 GB’lık cömert bir depolama teklifiyle başlayabileceğini de ima ediyor.

İlginç bir şekilde, gelecek tüm iPhone 15 modelleri, özel Lightning bağlantı noktasını ortadan kaldırarak USB-C şarj bağlantı noktasına geçiş yapabilir. iPhone 15 Ultra ortaya çıkarsa bu yeni şarj portunu da benimseyecek.

Pil 35W şarjı destekleyebilir ancak şarj cihazının kutuya dahil olmaması bekleniyor. Thunderbolt 4 özelliklerine sahip yeni bir örgülü USB-C şarj kablosunun 240W şarj çıkışına sahip olduğu söyleniyor.  Ayrıca pil kapasitesinde de %10-15 civarında bir artış olacağı ima ediliyor.

Ekranla ilgili ayrıntılar

Ekran boyutu 6,7 inç değerini korurken, bu yıl daha ince çerçeveler şeklinde dikkate değer bir değişiklik gelebilir. Apple, bazı iyileştirmelerle de olsa dinamik ada çentiğine devam edebilir. Karışıma ek olarak yeni bir 7nm U2 çip, Vision Pro karma gerçeklik kulaklığı da dahil olmak üzere Apple’ın serisiyle uyumluluğu artırabilir.

Yeni geliştirmelerin ve donanımların akışı göz önüne alındığında, iPhone 15 Ultra’nın fiyat artışı muhtemel.

Sızıntılar, 200 dolarlık n potansiyel bir artışa işaret ediyor.