Kuğu Diva!… Bülent Ersoy 50. Sanat Yılında Kuruçeşme de izdihama neden oldu!

0
Türk Sanat Müziği’nin Divası Bülent Ersoy, Kuruçeşme Açıkhava Sahnesi’nde konser verdi. Sahnesinde duayen Mustafa Sağyaşar’ı ağırlayan Diva, hocasına saygıda kusur etmedi.
Ersoy, konserine Itri’nin ‘Tut-i Mucize Guyem’ adlı eseri ile başlarken, klasik eserlerin ardından semazenler eşliğinde ilahilerle programına devam etti. Sanatçı ardından unutulmaz şarkılarını seslendirdi.
Poll Production’ın organize ettiği Kuruçeşme Açıkhava Konserleri’nde Türk Sanat Müziği’nin yaşayan efsanesi, Türk müzik tarihinin önemli ikonlarından Diva Bülent Ersoy, hayranlarıyla buluştu.
Sanat hayatında yarım asrı deviren ve Türkiye’de en geniş repertuvara sahip olan Ersoy, 50 kişilik dev orkestrası ile Boğaz’da tam anlamıyla Türk Sanat Müziği ziyafeti çekti.
KURUÇEŞME’DE DİVA İZDİHAMI
Bülent Ersoy konserine olan yoğun ilgi izdihama neden oldu. Ersoy hayranlarının metrelerce uzunlukta oluşturduğu kuyruk Kuruçeşme’den Ortaköy’e kadar devam etti.
17. asrın bestekarı Mustafa Itrî’nin ‘Tuti-i Mucize Guyem’ eseriyle konserinin açılışını yapan Diva, dünden bugüne müzik tarihimize damga vurmuş zamansız şarkılarından oluşan repertuarıyla izleyicilerden tam not aldı.
Bülent Ersoy, ünlü modacı TolgaÇam imzalı siyah beyaz kostümüyle dikkat çekti.
Müzikseverleri, “Teşrifleriniz, sevgi dolu yürekleriniz 50 senedir takdir dolu alkışlarınız… Bu 50 yıllık musiki hayatımda bana bunları yaşattınız. Sevgim, saygım sonsuz. Sizin hakkınızı ödeyemem bana haklarınızı helal edin.” sözleriyle selamlayan Diva, alkış yağmuruna tutuldu.
“Beddua”, “İşte Bu Bizim Hikayemiz”, “Geceler”, “Doğum Günü”, “Baharı Bekleyen Kumrular Gibi”, “Biz Ayrılamayız” adlı bir döneme damgasını vuran şarkılarını seslendiren Bülent Ersoy, “Dokumacı Kızlar”, “Nar Danesi” ve “Kara Üzüm Habbesi” gibi hareketli türkülerle izleyiciyi coşturdu.
Ersoy konserinde, OrhanGencebay, GüldenKaraböcek ve FerdiTayfur bestelerini de başarıyla seslendirdi.
Ersoy, konserinde beyaz kuyruklu piyano eşliğinde Gülden Karaböcek’in ”Dilek Taşı” bestesini seslendirdi. Diva, finali hocası Mustafa Sağyaşar ile “Karam” adlı türküyle yaptı.
Haber: Ali Osman ARLI