UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-off turu/ Twente, öne geçmesine bin pişman oldu. Fenerbahçe 5-1 Twente

0

UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-off turu/ Twente, öne geçmesine bin pişman oldu. Fenerbahçe 5-1 Twente

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-off turu ilk maçında Twente’yi sahasında 5-1 yendi. Sarı lacivertli temsilcimiz gruplara kalma yolunda büyük bir avantaj elde etti.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu ilk maçında Hollanda’nın Twente takımını konuk etti. Ülker Stadı’nda oynanan maçtan sarı lacivertli temsilcimiz 5-1 galip ayrıldı ve rövanş maçı öncesi gruplara kalma yolunda büyük bir avantaj elde etti.

Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren golleri 33. dakikada Oosterwolde, 60. dakikada Szymanski, 62 ve 74. dakikalarda İrfan Can Kahveci ve 90+3’te penaltıdan Tadic br attı. Twente’nin tek golü 20. dakikada Ugalde’den geldi. Hollanda temsilcisinde Regeer 42. dakikada kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal sürpriz bir kararla, stoperde Djiku’nun yanında sol bek Jayden Oosterwolde’ye forma şansı verdi. Sarı lacivertliler maça İrfan Can Eğribayat, Mert Müldür, Djiku, Oosterwolde, Ferdi Kadıoğlu, İsmail, Fred, Szymanski, Kent, Tadic, Batshuayi ilk 11’iyle çıktı.

Twente ise Unnerstall, Sampsted, Hilgers, Pröpper, Sadilek, Vlap, Kjolo, Rots, Regeer, Steijn, Ugalde 11’iyle sahada yer aldı.

Fenerbahçe’ye Twente karşısında beraberliği getiren golü atan Jayden Oosterwolde, sarı-lacivertli forma ile ilk kez gol sevinci yaşadı.

Sebastian Szymanski’nin sağ kanattan yaptığı ortaya ceza sahası çizgisi üzerinde düzgün bir kafa vuruşu yapan 22 yaşındaki oyuncu, sarı-lacivertli formayla ilk golünü kaydetti.

Twente altyapısından yetişen ve geçtiğimiz sezonun ara transfer döneminde Parma’dan transfer edilen Oosterwolde, daha önce çıktığı 9 maçta golle tanışamamıştı.