Türkiye ve İtalya EURO 2032’yi ortak düzenlemek için UEFA’ya mektup gönderdi

0

Türkiye ve İtalya EURO 2032’yi ortak düzenlemek için UEFA’ya mektup gönderdi

Türkiye ve İtalya Futbol Federasyonları EURO 2032 adaylığı için ortak başvuru kararı aldı. Organizasyonu birlikte düzenleme kararı alan iki ülke UEFA’ya ortak başvuru mektubu gönderdi.

EURO 2032 adaylığı konusunda sıcak bir gelişme yaşanıyor… Türkiye Futbol Federasyonu ve İtalya Futbol Federasyonu UEFA’ya 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı birlikte düzenlemek için bir başvuru mektubu gönderdi.

İtalya Haber Ajansı ANSA’nın haberine göre; hali hazırda 2 aday olarak görülen Türkiye ve İtalya ortak hareket etme kararı aldı.

Türk ve İtalyan Futbol Federasyonları, EURO 2032’yi birlikte düzenlemek için UEFA’ya başvurdu. Eğer bir sürpriz yaşanmaz ise UEFA’nın bu başvuruyu kabul ederek Türkiye ve İtalya’ya ortak organizasyon izni verecek.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve İtalya Futbol Federasyonu başkanı Gabriele Gravina, ortak adaylık konusunda önümüzdeki günlerde bir açıklama yapacak. Geçtiğimiz günlerde Roma’da bir araya gelen ikili ortaklık konusunda mutabakata vardı.

UEFA Euro 2032’nin ev sahipliğini 10 Ekim’de Nyon’da planlanan İcra Komitesi toplantısında duyuracak. İki başkan, 10 Ekim’de UEFA Yönetim Kurulu’na Nyon’da sunum yapacak.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here