Antalya için uyarı; Aman dikkat! Sıcaklık 44 dereceye kadar çıkacak!

0
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün sıcaklıkların mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerine çıkacağı yönündeki uyarısının ardından kentte salı gününden bu yana sıcak hava dalgası etkisini göstermeye başladı.                                                                                             
Dünyanın önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Antalya’da sıcak hava dalgası etkisini artırırken, termometrelerin bugün 44 dereceye göstermesi bekleniyor.                     
Kent merkezindeki sokak ve caddelerde özellikle gündüz saatlerinde sıcak havanın bunaltıcı etkisinden kaçınmaya çalışan vatandaşlar sakinlik oluşturuyor.

Sıcak havadan bunalan bazı yerli ve yabancı turistler serinleme umuduyla Lara ve Konyaaltı Sahili’ni tercih ederken, bazıları ise yeşil alanlar, çay bahçeleri, park ve gölgelik alanlarda vakit geçiriyor.

Kentte vatandaşların yanı sıra sıcaktan bunalan hayvanların da gölge alanlarda ve fıskiyelerin altında yattığı, serinlemek için denize ve göletlere girdiği görülüyor. Dışarı çıkan bazı vatandaşlar ise tedbir için şemsiye kullanıyor.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Ayşe Gemici, AA muhabirine, sıcak hava dalgasının etkili olduğu bölgede mevsim normallerinin 35 derece olduğunu söyledi.

Hava sıcaklıklarının artacağını belirten Gemici, Bu günlerde yaklaşık 43 ila 44 dereceleri görmeyi bekliyoruz. Yapılan değerlendirmelere göre sahil bandında nem oranlarının yüzde 10’lara kadar düşmesini bekliyoruz.

Akdeniz Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Mehtap Türkay, sıcak hava dalgasının yoğun etki gösterdiği kentteki vatandaşlara uyarıda bulundu.

Bu dönemde vücut sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıktığı sıcak çarpması vakalarının görülebileceğine işaret eden Türkay, “Özellikle bu dönemde 50 ve 75 yaş üzeri, kronik rahatsızlığı, akciğer, kalp ve damar hastalığı olanlar, bebekler, 5 yaş altı çocuklar ve açık alanlarda çalışanlar sıcak çarpmasına karşı risk altında. Risk gruplarına zorunluluk yoksa dışarıya çıkmamalarını öneriyoruz. Sıcak çarpması ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir” ifadelerini kullandı.

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here