BM: “Sosyal Medya toplumların sağlıklı işleyişi için gerekli olan sosyal uyumu tahrip ediyor”

0
Pile of 3D Popular Social Media Logos

BM: “Sosyal Medya toplumların sağlıklı işleyişi için gerekli olan sosyal uyumu tahrip ediyor”

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, sosyal medyanın etkisiyle ve uluslararası anlaşmazlıklar bağlamında dünya genelinde her türden nefret söyleminin yükseldiğini belirtti.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi, İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakılması gündemiyle bugün Cenevre’de toplandı. Pakistan’ın çağrısıyla düzenlenen toplantının açılış konuşmasını BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk yaptı.

Türk, “Sosyal medyanın gelgitli halinden güç alan, ayrıca uluslararası ve ulusal düzeyde giderek artan anlaşmazlıklar ve kutuplaşmalar bağlamında, her yerde her türden nefret söylemi yükseliyor. Bu bireyler için zararlı ve tüm toplumların sağlıklı işleyişi için gerekli olan sosyal uyumu tahrip ediyor” ifadelerini kullandı.

Birçok toplumun, siyasi amaçlarla dini farklılıkların ‘militarizasyonu’ ile mücadele ettiğini söyleyen Volker Türk, “Bu kaos tacirlerine, bizi siyasi amaçları için kullanmalarına izin vermemeliyiz ve onları da kendi amaçlarımız için kullanmamalıyız. Bu provokatörler, kasıtlı olarak bizi bölmenin yollarını arıyor” çağrısında bulundu.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here