Canberk TURAN; HAFTANIN KİTABI/ “PSİKOLOJİK SAĞLAMLIK”  PROF. DR. AYŞE BİLGE SELÇUK

0

Canberk TURAN; HAFTANIN KİTABI/ “PSİKOLOJİK SAĞLAMLIK”  PROF. DR. AYŞE BİLGE SELÇUK

KİTAP HAKKINDA…

Dünyada değişimin her zamankinden hızlı olduğu bu dönemde stres ve kaygı ile nasıl baş edebiliriz?
Zorlayıcı bir olay yaşadığımızda aldığımız yarayı iyileştirmeyi, tekrar yaralanma ihtimaline rağmen yola devam etmeyi nasıl başarabiliriz?

Taşıdığı tüm belirsizlik ve hayal kırıklıklarına rağmen yaşamın içindeki yerimizi almamızı sağlayan en önemli beceri; Psikolojik Sağlamlık.

Peki, hangi özellikler insanı psikolojik olarak sağlam kılar?
Psikolojik sağlamlık nasıl kazanılabilir?
Çocuklarımızda psikolojik sağlamlığı nasıl destekleyebiliriz?

Psikoloji alanının duayenlerinden  Prof. Dr. Ayşe Bilge Selçuk’un değerli kaleminden; psikolojik sağlamlığın ne olduğunu, zorlandığınız dönemlerde tekrar ayağa kalkabilmenizi nelerin kolaylaştıracağını ele alan bir başucu kitabı…

Prof. Dr. Ayşe Bilge Selçuk, kitapta, önemli bilimsel araştırma bulgularına dayanarak psikolojik sağlamlığın nasıl geliştirilebileceğini anlatıyor ve hayatın içinden örneklerle beraber pratikte etkili olduğu bilinen uygulamalara yer veriyor.
Bu kitap hepimiz için…
Ve yolun başındakiler, yani çocuklarımız için…

YAZAR HAKKINDA

Prof. Dr. Ayşe Bilge Selçuk lisans ve yüksek lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi‘nde, gelişimsel psikoloji alanındaki doktora eğitimini ise Melbourne Üniversitesi‘nde tamamladı. 2003 yılından bu yana Koç Üniversitesi Psikoloji Bölümü‘nde öğretim üyesi olan Selçuk, araştırmalarını direktörü olduğu Çocuk ve Aile Çalışmaları Laboratuvarı’nda yürütmektedir. Yayınlamış 1 kitap, 70 makale ve kitap bölümü, 80 gazete ve dergi yazısı, 200’ün üzerinde kongre bildirisi vardır.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here