Samira Darya, Meysam Nejad Rasouli; “SEVDALI BULUT / MAVİ GÖZLÜ DEV”

0

Samira Darya, Meysam Nejad Rasouli; “SEVDALI BULUT / MAVİ GÖZLÜ DEV”
Sergi, Gala Sanat Galerisi’nde 7 Temmuz Cuma (Yarın) açılıyor.

“Edebi bir eserin, özellikle şiirin çevirisi aslını tam olarak karşılamamaktadır. Türkiye ile İran arasındaki derin kültürel yakınlıklar sayesinde Farsça ve Türkçe arasında bu sorun aşılabilmiştir. Nazım Hikmet eserleri İranlı sanat severler arasında kabul görüp, sevilmiştir.

Samira Darya

Samira Darya ve Meysam Nejad Rasouli’nin Nazım Hikmet eserleriyle tanışıklıkları 23 yıl önce, öğrencilik dönemlerine denk gelmektedir.

Meysam Nejad Rasouli

Samira Darya’nın 2019 yılında Nazım Hikmet’in “Sevdalı Bulut” adlı şiir kitabında illüstrasyonları ile yer alması onları, şairin sanatına daha da yaklaştırmıştır.  Sergide, Samira Darya’nın “Sevdalı Bulut” kitabı için hazırladığı illüstrasyon ve resimler ile beraber Meysam Nejad Rasouli’nin Nazım Hikmet portreleri de yer almaktadır.”

Çağdaş İran resminin temsilcilerinden olan Samira Darya ve Meysam Nejad Rasouli’nin Nazım Hikmet anısına düzenledikleri “Sevdalı Bulut / Mavi Gözlü Dev” adlı resim sergisi 7-21 Temmuz 2023 tarihleri arasında Gala Sanat Galerisi’nde sanatseverler ile buluşuyor.

Sergi her gün 10:00 – 19:00 saatleri arasında galerinin Çukurcuma’da bulunan salonunda ziyaret edilebilir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here