Starlink interneti 600 Mbps’nin üzerinde indirme hızına ulaştı! Stalink Türkiye’ye ne zaman gelecek?

0

Starlink interneti 600 Mbps’nin üzerinde indirme hızına ulaştı!
Stalink Türkiye’ye ne zaman gelecek?

SpaceX’in uzaydan internet sağlayan hizmeti Starlink, indirme hızında yeni bir rekora ulaştı.

SpaceX’in düzenli olarak uzaya gönderdiği Starlink uyduları, dünyanın dört bir yanından yüz binlerce kullanıcıya yüksek hızlı internet sağlıyor.

Binlerce uydusuyla yörüngeye gönderilen Starlink, günden güne hem kapasitesini artırıyor hem de diğer alanlarda geliştiriliyor. Bu da internet hızında önemli bir artışı da beraberinde getiriyor.

Almanya’da internet hız testi yapılan Starlink, alkın katılımına açıldıktan kısa bir süre sonra inanılmaz indirme hızıyla kullanıcıları şaşkına çevirdi.

Reddit formu üzerinden bir kullanıcı, Almanya’da yaptığı hız testini paylaştı. Daha önce internet hızı 560 Mbps olarak kaydedilen veriler, Starlink’in 600 Mbps’yi aşarak yeni hızıyla rekora ulaştı. Münih’te gerçekleşen testte toplam 649 Mbps’lik indirme hızına ulaşarak bugüne kadarki tüm rekorlarını alt üst etti

Starlink, dünya çapında 54’ten fazla ülkede 1 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip.

Türkiye’ye geçen yıl geleceği tahmin edilen fakat gelmeyen Starlink’in,  2024’te tam kapasitesiyle Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.

Hizmetin küresel servisi, hizmet verilen ülkelerde sınırsız veri ve  50-500 Mbps internet hızı dahilinde aylık 200 Dolar tutuyor.

Fiyatta değişikliğe gidilmediği takdirde hizmet, Türkiye’de de 200 Dolar olacak .

Buna ek olarak cihaz  kiti ücreti ılarak 499 Dolar alınıyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here