ABD Askeri, IŞİD’e ABD askerlerini öldürsünler diye yardım etmiş!

0

ABD Askeri, IŞİD’e ABD askerlerini öldürsünler diye yardım etmiş!

ABD Adalet Bakanlığı yaptığı açıklamada , 22 yaşındaki bir ordu askerinin IŞİD’in ABD askerlerini Orta Doğu’da pusuya düşürüp öldürmesine yardım etmeye teşebbüs etmek suçunu kabul ettiğini duyurdu .

Ohio’dan Cole Gonzales olarak da bilinen Cole Bridges, işlediği suçlardan dolayı 40 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya.

New York’taki federal mahkemede, belirlenmiş bir yabancı terör örgütüne maddi destek sağlamaya ve ABD askeri hizmet üyelerini öldürmeye teşebbüs etmekten suçunu kabul etti.

Federal savcılar, Bridges’in Gürcistan’da süvari gözcüsü olarak atanarak Eylül 2019’da Orduya katıldığını söyledi. Aynı yıl, cihatçıları destekleyen çevrimiçi propagandayı araştırmaya başladı ve çevrimiçi ortamda IŞİD ve cihada desteğini ifade etti. Yaklaşık Ekim 2020’de savcılar, Bridges’in IŞİD savaşçılarıyla temas halinde olan bir IŞİD destekçisi gibi davranan gizli bir FBI ajanıyla iletişim kurmaya başladığını söyledi.

Savcılar, federal kolluk kuvvetleriyle iletişim kurduğunun farkında olmayan Bridges’in “saldırı planladığı iddia edilen IŞİD savaşçılarına New York City’deki potansiyel hedefler hakkında tavsiyeler de dahil olmak üzere eğitim ve rehberlik sağladığını” söyledi.

Bridges, IŞİD’in çoğu ABD askerini öldürmesine yardımcı olmak için belirli askeri manevraları bile çizdi.

Bridges, Ocak 2021’de tutuklandı.

New York Güney Bölgesi’nden ABD Savcısı Damian Williams yaptığı açıklamada, “Bugün mahkemede itiraf ettiği gibi, Cole Bridges, IŞİD ve onun şiddet içeren ideolojisinin hizmetinde asker arkadaşlarına ölümcül bir pusu düzenlemeye çalıştı.”

“Bridges’in hain davranışı, yoldaşlarına ve ülkesine ihanetti. Bu büronun savcılarının ve FBI ve ABD Ordusu’ndaki ortaklarımızın inanılmaz çalışmaları sayesinde, Bridges’in kötü niyeti ortaya çıktı, şimdi suçlarından dolayı cezasını bekliyor”

Williams’ın ofisi, FBI’ın New York Ortak Terörizm Görev Gücü’nün yanı sıra ABD Ordusu Karşı İstihbarat, Hava Kuvvetleri Özel Soruşturma Bürosu, Bridge’in tümeni – ABD Ordusu Üçüncü Piyade Tümeni – ve diğer kolluk kuvvetleri ve askeri birimlerin dava üzerinde çalıştığını söyledi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here