YENİ MECLİS’TE ÖNCELİK MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARI

0

YENİ MECLİS’TE ÖNCELİK MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARI

Meclis’in yeni döneminde komisyonlar oluştu. Meclis tatile girmeden önce Plan ve Bütçe Komisyonu’nun bir işi var. Memur ve emekli maaşları.  Ayrıca iktidarın öncelikleri arasında ekim ayında gündeme gelmek üzere başlık olarak yeni Anayasa konusu öne çıkıyor.

AK PARTİ GRUP BAŞKAN VEKİLİ “ÖNCE MEMUR MAAŞLARI” DEDİ.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, 28’inci dönemin ilk kanun teklifinin, en düşük memur maaşının 22 bin TL olarak düzenleneceği teklif olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimler öncesinde en düşük memur maaşının 22 bin Lira olacağını duyurmuştu.

TEKLİFTE EMEKLİ MAAŞLARI DA YER ALACAK

AK Parti Grup Başkan Vekili Akbaşoğlu, “Teklif. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığına tabi emeklilerin de maaşlarının temmuz ayına dönük hem enflasyon farkı hem de refah payı farkının beraberce ele alınacağı bir düzenleme de gündeme gelecek. Bu düzenlemeler TBMM’nin yeni dönemde ilk faaliyeti olacak” diye konuştu.

VE YENİ ANAYASA VÖE KIRMIZI ÇİZGİLER

Ak Parti Grup Başkan Vekili’nin verdiği bilgiye göre, Ekim ayında yeni yasama yılının başlamasıyla birlikte partinin öncelikli gündemi yeni anayasa olacak.

Muhammed Emin Akbaşoğlu’nun bu konudaki sözleri şöyle: “Bütün partilerin ortaya koyduğu sivil, demokratik, özgürlükçü, katılımcı, kuşatıcı ve kendi paradigmasını temellendirmiş ve tutarlılığını ortaya koymuş milletimizin ve devletimizin, kırmızı çizgilerini muhafaza etmek suretiyle, bu manada Türkiye’yi, ‘Türkiye Yüzyılı’nın ve yepyeni bir dünyanın lokomotifi haline getirecek yeni sivil anayasanın yapılması da temel gündemimiz olacaktır. Bunu da ekim ayında açılacak yeni yasama döneminde etraflıca konuşabilme imkanını hep beraber elde etmiş olacağız”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here