Oğuz HAKSEVER; MUCİZE OLAYDA ANNENİN TALİMATI “BENİ BIRAKIN!”

0

Kolombiya Amazonları’nda meydana gelen uçak kazasından sonra 40 gün yaşam mücadelesi veren ve arama kurtarma ekipleri tarafından bulunan 4 çocuğun hikayesine dair ayrıntılar duyurulmaya başlandı. Çocukların annelerinin ölmeden önce “beni bırakın, gidin bulunmanızı sağlayın” dediği ortaya çıktı.

Kolombiya’daki Amazon ormanları üzerinde seyreden tek motorlu Cesna 206 modeli uçak 1 Mayıs günü düşmüştü. Uçakta anne Magdalena Mucutuy, 13, 9, 5 ve 1 yaşındaki çocukları vardı. Uçağı 2 pilot uçuruyordu. Uçak düşmeden önce pilotlar, motor arızası bildirmiş ve imdat çağrısı yapmıştı. Daha sonra kazazedelerden haber alınamamıştı. 40 süren, 300 kilometrekare alanda yürütülen arama kurtarma çalışmaları sonunda 10 Haziran günü uçaktakilerden sadece 4 çocuk bulunmuştu.

Aile Kolombiya’daki Amazon ormanında yaşayan Huitoto kabilesi üyeleriydi. Kabilenin çocuklarının hayatta kalmayı küçük yaşta öğrenmeleri ve bunları 13 yaşındaki ablalarının uygulaması, 40 gün boyunca Amazon ormanında yaşamayı başarmalarında önemli rol oynadı. Ablalarının bilgisiyle çocuklar, su ve yiyecek sağlamaları sığınak bulmaları veya yapmaları sayesinde hayatta kalabilmişlerdi.

Çocuklar hala tedavi görüyorlar. Ortak sorunları, tam olarak ihtiyaçlarını karşılayamamaktan ötürü susuzluk. Nitekim buhar ve nem tedavisi görüyorlar.

 Çocukların en küçükleri ambülans uçağa bindirilirken

İlk bilgilerle öykünün en çarpıcı yanını 13 yaşındaki abla Lesly anlattı. Anneleriyle 4 gün boyunca olay yerinden ayrılmadan beklemişlerdi. Baba Manuel Ranoque’nin medyaya anlattığına göre. anneleri 33 yaşındaki Magdalena Mucutuy, çocuklarına “uzaklaşın yardım arayın” demişti. Anne öldükten sonra da en büyükleri Lesly’nin önderliğinde ormanda ilerlemeye başlamışlar ve bulunmuşlardı. Kardeşlerin en küçüğü 11 aylık bebek, abla Lesly’nin kucağındaydı.

Kazadan sonra uçak ve hayatlarını kaybeden anne ve iki pilot da bulundu.

Kaynak: BBC, Reuters

Haber: Oğuz HAKSEVER 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here