Google Bard ileri düzeydeki matematik sorularını da cevaplandıracak!

0

Google Bard ileri düzeydeki matematik sorularını da cevaplandıracak!

Google CEO’su Sundar Pichai yaptığı paylaşım ile Bard’ın artık çok daha yetenekli olacağını açıkladı.

Sundar Pichai, yeni bir teknik olan örtük kod yürütme ile Bard’ın güncellendiğini belirtti. Yapay zeka destekli sohbet robotu, hesaplama isteklerini algıladığında arka planda kod çalıştırarak kelime ve matematik problemlerinin doğruluğunu yaklaşık olarak %30 oranında artırabilecek.

Yapay zeka sistemi, bu yeni güncellemeyle birlikte çok daha yetenekli bir hale gelmiştir. Yeni örtük kod yürütme sistemi sayesinde Bard’ın sadece sözlü değil matematiksel işlemlerde de en doğru cevapları verebilmesihedeflenmekte.

İnternete doğrudan erişim sağlayabilme özelliği sayesinde Bard, daha doğru ve güncel bilgilere erişimi iddia etmektedir. Sohbet robotu, daha önce duyurulan bir açıklama ile Google arama sonuçlarından alınan görsel sonuçları da  kullanıcılara aktarabilme yeteneği kazanmıştı.

Google Bard, tanıtıldığı günden bu yana sürekli olarak gelişmekte ve güçlenmektedir. Google’ın Ön Eğitim ve Yardımcı Dil Modellemesi olan PaLM’ı kullanan Bard, edindiği yeni özelliklerle ChatGPT karşısında gücünü artırmaktadır.

Son gelişmelerle birlikte Google Bard, ChatGPT’ye karşı önemli  avantajlar elde etmiş gözüküyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here