⚽UEFA Avrupa ve Konferans Ligi’inde finalistler belli oldu

0

UEFA Avrupa ve Konferans Ligi’inde finalistler belli oldu

Roma UEFA Avrupa Ligi’nde finalde

UEFA Avrupa Ligi’nde yarı final rövanş maçında Roma, Bayer Leverkusen deplasmanında 0-0 berabere kaldı. İlk maçı 1-0 kazanan Roma finale yükseldi.

UEFA Avrupa Ligi’nde rövanş maçları oynandı. Bayer Leverkusen ile Roma 1-0’ın rövanşında karşı karşıya geldi.

Almanya ekibi Bayer Leverkusen, İtalya’nın Roma takımını BayArena’da konuk etti.Karşılaşmada gol sesi çıkmadı ve Roma adını finale yazdıran takım oldu.

Portekizli deneyimli teknik adam Mourinho, geçtiğimiz sezon ilk kez düzenlenen UEFA Konferans Ligi’nde Roma’yı şampiyon yapmıştı.

Jose Mourinho, teknik direktörlük kariyerinin 6. uluslararası kupasını kazanmak için sahneye çıkacak.

Porto’da 2004, Inter’de 2010 yılında Şampiyonlar Ligi kazanan Mourinho, 2003’te Porto ve 2017’de de Manchester United ile UEFA Avrupa Ligi’ni kazandı.

3 UEFA turnuvasında birden şampiyonluğu bulunan tek teknik direktör olan Jose, kariyeri boyunca “özel biri” olduğunu fazlasıyla kanıtladı.

Jose Mourinho, kariyerindeki 6., Roma’daki 2. ve UEFA Avrupa Ligi’ndeki 3. Avrupa zaferi için final maçına çıkacak.

Turnuvada ilk kez zirveye çıkmayı hedefleyen Roma, 6 kupayla Avrupa Ligi tarihinin en başarılı takımı Sevilla ile 31 Mayıs Çarşamba günü Macaristan’ın başkenti Budapeşte’deki Puşkaş Arena’da final maçına çıkacak.

Sevilla finalde Roma’nın rakibi oldu

UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanş maçları oynandı. Sevilla evinde Juventus’u ağırladı. Uzatmaya giden maçı 2-1 kazanan Sevilla finalde Roma’nın rakibi oldu.

İlk maçta 1-1 berabere kalan takımlardan Sevilla, İtalya’nın Juventus takımını Ramon Sanchez-Pizjuan Stadı’nda ağırladı.

Hollandalı hakem Danny Makkelie’nin yönettiği karşılaşmada, iki takım da birçok pozisyona girmesine rağmen 60 dakikalık bölümde gol olmadı. Juventus’ta oyuna 63. dakikada giren Dusan Vlahovic, 65. dakikada attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi. Sevilla’da ise 62. dakika oyuna dahil olan Suso, 71. dakikada rakip ağları sarsarak skoru 1-1’e getirdi ve müsabakanın normal süresi, bu skorla tamamlandı.

Uzatmalara geçilen müsabakada Sevilla, 95. dakikada Erik Lamela’nın fileleri sarsmasıyla rakibini 2-1 mağlup ederek tur atlayan taraf oldu. İspanya ekibinde Marcos Acuna, 115. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Avrupa Konferans Ligi’nde finalist West Ham

UEFA Avrupa Konferans Ligi yarı final rövanş maçında AZ Alkmaar’ı deplasmanda 1-0 yenen ve toplam skorda 3-1 üstünlük kuran West Ham United adını finale yazdırdı.

UEFA Avrupa Konferans Ligi yarı final rövanş maçında Az Alkmaar ve West Ham United, AFAS Stadyumu’nda karşı karşıya geldi.

İlk yarının golsüz bittiği karşılaşmada tek gol 90+4’te Pablo Fornals’ın ayağından geldi ve West Ham’a galibiyeti getirdi.

Toplam skorda AZ Alkmaar’a karşı 3-1’lik üstünlük sağlayan West Ham adını Avrupa Konferans Ligi’nde finale yazdırdı.

Fiorentina Konferans Ligi’nde finalde

UEFA Avrupa Konferans Ligi yarı finalinde Basel’i 3-1 yenen Fiorentina finalde West Ham United ile eşleşti.

UEFA Avrupa Konferans Ligi yarı final rövaş maçında Fiorentina deplasmanda Basel’i 3-1 yendi.

Mor menekşelerin gollerini 35 ve 72’de Gonzalez, 120+9’da Antonin Barak attı. Ev sahibi takımın tek golünü ise 55’te Amdouni kaydetti.

Toplam skorda İsviçre ekibini 4-3’lük skorla geçen Fiorentina finalde İngiliz temsilcisi West Ham United ile eşleşti.

UEFA Avrupa Konferans Ligi finali 7 Haziran Çarşamba günü Prag’daki Sinobo Stadyumu’nda oynanacak

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here