İran’lı bir heykeltıraş ve gravür sanatçısında İran’lı bir şaire varoluş’u yansıtan sergi; Ghodartollah Agheli’den “Hayyam, Varlık Anları…

0

İran’lı bir heykeltıraş ve gravür sanatçısında İran’lı bir şaire varoluş’u yansıtan sergi; Ghodartollah Agheli’den “Hayyam, Varlık Anları…

İran’ın en önemli heykeltıraş ve gravür sanatçılarından Ghodartollah Agheli’nin “Hayyam, Varlık Anları” adlı kişisel sergisi 18 – 31 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da Guga Contemporary’de sanatseverler ile buluşuyor.

“Hayyam’ın koleksiyonu, soyut tasarımlar ve illüstrasyonlar içeren 20 dörtlükten oluşuyor ve varoluş anlarını tasvir ediyor.

Düşüncelerinden, bu dünyadan başka bir dünyaya geçişin ilerici bir yönü olmadığı, kesintili ve anlık olduğu anlaşılıyor. Zaman bir tür olarak ele alınır ve bir yüzü görünüşün yanılsaması, diğer yüzü ise hiçlik olarak tasvir edilir.

Dünyanın iki kapısı vardır: bir kapıdan gireriz, diğer kapıdan çıkarız.

İnsanlar iki şey arasında sıkışıp kalırlar çünkü bu yerde insanın sonucu iki kapıdır.

Gönül yarası ve hayat vermekten başka bir şey yoktur.

Tek bir nefes kalp avucunda hayatta kalamaz. Hatta doğanlar bile acı çeker.”

İran’ın en önemli heykeltıraş ve gravür sanatçılarından olan Ghodartollah Agheli’nin “Hayyam, Varlık Anları” adını taşıyan kişisel sergisi 18 – 31 Mayıs 2023 tarihleri arasında Guga Contemporary’de sanatseverler ile buluşuyor.

Sergi her gün 10:00 – 19:00 saatleri arasında galerinin Boğazkesen’de bulunan salonunda ziyaret edilebilir.

Ghodratollah Agheli: Agheli resim yapıyor ama daha çok sürrealist bronz heykelleriyle tanınıyor. Bunlardan 40’tan fazlası İran’daki müzelere ve meydanlara yerleştirildi. İran Heykeltıraşlar Derneği üyesi olan 49 yaşındaki sanatçının eserleri 47’den fazla bienalde sergilendi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here