📽️Montevideo Maru: Avustralya’nın en trajik deniz felaketinde batan geminin enkazı 80 yıl sonra bulundu

0

📽️Montevideo Maru: Avustralya’nın en trajik deniz felaketinde batan geminin enkazı 80 yıl sonra bulundu

Şu anda Güney Çin Denizi’nde bulunan gemi 1942’de bir Amerikan füzesi tarafından batırıldığında yaklaşık 1.060 İkinci Dünya Savaşı mahkumu öldü.

Avustralya’nın şimdiye kadarki en kötü deniz felaketine yakalanan bir geminin enkazı, bir Amerikan denizaltısı tarafından torpillendikten 80 yıl sonra denizin 4.000 metre altında bulundu.

Filipinler kıyılarında keşfedilen Montevideo Maru, gemide yaklaşık 980 Avustralyalı asker ve siville birlikte battı – Vietnam savaşı sırasında ölen Avustralyalıların neredeyse iki katı.

USS Sturgeon, 1 Temmuz 1942’de İkinci Dünya Savaşı sırasında Japon nakliye gemisini savaş esirleri taşıdığını bilmeden torpilledi ve sivilleri ele geçirdi.

Gemi battığında yaklaşık 1.060 mahkum öldü, gemide 15 yaşında bir erkek çocuktan 60’lı yaşlarındaki erkeklere kadar…

Mahkumlar, Rabaul sonbaharında, ardından Avustralya Mandası altındaki Yeni Gine Bölgesi’nde ve şimdi de aylar önce Papua Yeni Gine’de yakalanmıştı.

Bu yıl 6 Nisan’da Luzon’un kuzeybatısındaki Güney Çin Denizi’nde batığı bulmak için yola çıkan ekip, otonom sualtı da dahil olmak üzere en son teknolojinin yardımıyla 12 gün sonra enkazı buldu. araç.

Deniz arkeologları, koruma görevlileri, operasyonlar ve araştırma uzmanları ve eski deniz subaylarından oluşan grubun, enkazın gerçekten de Montevideo Maru olduğunu doğrulaması günler aldı.

Avustralya başbakanı Anthony Albanese, keşfin “uzun süre nöbet tutan sevdiklerine bir ölçüde rahatlık” getireceğini söyledi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here