⚽Süper Lig 30. hafta/Fenerbahçe, Başakşehir’e konuk olacak

0

Süper Lig 30. hafta/Fenerbahçe, Başakşehir’e konuk olacak

Şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 30. haftasında bugün deplasmanda Avrupa kupalarına katılmayı hedefleyen Medipol Başakşehir ile karşılaşacak.

Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda saat 20.30’da başlayacak müsabakayı Suat Arslanboğa yönetecek.

Ligde son olarak MKE Ankaragücü’nü Kadıköy’de 2-1 mağlup eden sarı-lacivertliler, lider Galatasaray ile arasındaki 6 puanlık farkın artmamasını sağlamıştı. Teknik direktör Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe, haftaya 60 puanla 2. sırada giriyor.

Fenerbahçe ile önemli bir maça çıkacak olan Medipol Başakşehir ise son haftalardaki puan kayıplarıyla dikkat çekiyor. 45 puana sahip olan turuncu lacivertliler son oynadığı 7 karşılaşmadan sadece 1 galibiyet çıkarabildi. Emra Belözoğlu’nun öğrencileri, bu maçlarda 2 de beraberlik aldı. Avrupa kupalarına katılma iddiasını sürdüren ev sahibi ekip, Fenerbahçe’yi mağlup ederek üst sıralara tırmanmayı amaçlıyor.

Fenerbahçe, Medipol Başakşehir maçında 6 oyuncusundan yararlanamayacak.

Sarı-lacivertlilerde sarı kart cezalısı Bright Osayi-Samuel’in yanı sıra bel fıtığı rahatsızlığı nedeniyle 17 Nisan’da başarılı bir operasyon geçiren kaptan Altay Bayındır ile sakatlıkları bulunan Miha Zajc, Michy Batshuayi, Lincoln Henrique ve Joshua King müsabakada forma giyemeyecek.

Sarı-lacivertli takımla çalışmalara başlayan Luan Peres ve Jayden Oosterwolde’nin durumu ise maç saatinde belli olacak.

Fenerbahçe’de 6 oyuncu sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Sarı-lacivertlilerde Serdar Aziz, Gustavo Henrique, Miha Zajc, Emre Mor, Willian Arao ve Enner Valencia, kart görmeleri durumunda İstanbulspor karşısında takımı yalnız bırakacak.

Medipol Başakşehir’de teknik direktör Emre Belözoğlu,Galatasaray’a karşı oynadıkları kupa mücadelesinde kırmızı kart görerek 4 maç ceza almıştı. 42 yaşındaki çalıştırıcı, Fenerbahçe’ye karşı takımının başında olamayacak.

Spor Toto Süper Lig’in 30. haftasında Başakşehir-Fenerbahçe müsabakasının dışında 3 karşılaşma daha oynanacak.

Program Şöyle:

İstanbulspor-Fraport TAV Antalyaspor

Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı 17.00 (Yiğit Arslan)

Kayserispor-Kasımpaşa

RHG Enertürk Enerji Stadyumu 17.00 (Hüseyin Göçek)

Konya-Adana Demirspor

Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu 20.30 (Sarper Barış Saka)

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here