Eczacıbaşının rakibi, Igor Gorgonzola takımı oyuncusu Julia Ituma hayatını kaybetti

0

Eczacıbaşının rakibi, Igor Gorgonzola takımı oyuncusu Julia Ituma, otelin altıncı katından düştü, hayatını kaybetti

Milli voleybolcu Ebrar Karakurt’un takım arkadaşı Julia Ituma (19) Üsküdar’da kaldıkları otelin önünde ölü bulundu. Julia Ituma’nın otelin 6’ncı kattaki odasından düştüğü belirtilirken polisin incelemesi sürüyor.

Ebrar Karakurt’un da forma giydiği İtalya’nın Igor Gorgonzola Novara voleybol takımı öceki gün Eczacıbaşı Dynavit ile karşılaştı.

Eczacıbaşı Dynavit, Şampiyonlar Ligi Yarı Finali’nde 3-2 kaybettiği ilk maçın rövanşında Igor Novara’yı 3-0 mağlup ederek finale adını yazdırdı. Maçın ardından İtalyan ekibi Burhan Felek Spor Salonu’nun yanındaki otelde konakladı. Otelin önünde sabah 05.30 sıralarında Julia Ituma hareketsiz yatarken bulundu. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri geldi. Sağlık ekipleri, Ituma’nın hayatını kaybettiğini belirledi. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlatırken Nijerya asıllı İtalya vatandaşı Julia Ituma’nın otelin 6’ncı katında kaldığı öğrenildi.

Ekiplerin çalışma yaptığı yerde voleybolcunun ayakkabıları dikkat çekti. Julia Ituma’nın kaldığı otelin penceresinden düştüğü tespit edildi. Polis, Julia Ituma’nın 22.30-23.50 saatleri arasında koridorda gezdikten sonra odasına girdiğini belirledi. Ituma’nın ölümü İtalyan takımında şok etkisi yarattı. Ebrar Karakurt ‘un da otel önünde olayın şokunu yaşadığı görüldü. Voleybolcu Julia Ituma’nın cenazesi olay yeri ve savcının incelemesinin ardından kesin ölüm sebebinin  belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Polisin olayla ilgili geniş çaplı soruşturması devam ediyor.

Igor Gorgonzola’dan Ituma’nın ölümüne dair açıklama

İstanbul’da kaldığı otelin 6. katından düşerek hayatını kaybeden İtalyan voleybolcu Julia Ituma’nın kulübü Igor Gorgonzola, 18 yaşındaki voleybolcunun ölümünden derin üzüntü duyduklarını belirterek, taziye mesajı paylaştı.

Igor Gorgonzola takımının Instagram hesabından yapılan paylaşımda, “İtalyan voleybolcu Julia Ituma’nın zamansız ölümünü derin bir acıyla duyuruyoruz. Trajedi günün ilk saatlerinde yaşandı. Türk polisi, olayın dinamiklerini araştırıyor. Igor Volley, Julia’nın ailesinin ve sevenlerinin acısını paylaşıyor ve taziyelerini belirtiyor. Kulüp ve tüm üyeleri, soruşturma sonuçlanıncaya kadar bu konuda sessiz kalacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

İtalya Voleybol Federasyonu Başkanı Giuseppe Manfredi de Ituma’nın ölümü dolayısıyla başsağlığı mesajı yayınladı.

Manfredi mesajında, “Sadece voleybol dünyasını değil, tüm İtalyan sporunu etkileyen bu trajedi hepimizi dehşete düşürdü. Bugün sadece büyük bir yeteneğin kaybına değil, 18 yaşındaki harika bir kızın kaybına ağlıyoruz.” yorumunu yaptı.

Manfredi, Türkiye Voleybol Federasyonu ve Igor Gorgonzola kulübüyle beraber Julia Ituma’nın ailesine her türlü desteği vermek için yakın temas halinde olduklarını da belirtti.

İtalya Dışişleri Bakanlığı da yaptığı açıklamayla, Julia Ituma’ya dair gelişmeleri İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği aracılığıyla dikkatle takip edildiğini bildirdi. Bakanlık, Ituma’nın ailesine de haber verildiğini, İtalya Voleybol Federasyonu ve yerel makamlarla sürekli irtibat halinde olunduğunu kaydetti.

Diğer yandan, Ituma’nın ölüm haberi İtalya’da şok etkisi yarattı.

İtalyan basını “gelecek vadeden oyuncu” olarak tanımladığı Ituma’nın ölümünü “Dram”, “Trajedi” gibi başlıklarla birinci haber olarak duyururken, Ituma’nın ölümüne dair Türk basınında yer alan intihar olasılığının da dışlanmadığı bilgilerine yer verildi.

Nijeryalı bir ailenin çocuğu olarak 8 Ekim 2004’te Milano’da dünyaya gelen 1.92 metre boyundaki Julia Ituma, İtalya’da yeni “Paola Egonu” olarak gösteriliyordu.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here