Haluk Levent, Özlem Türeci ve Uğur Şahin, TIME’ın ‘2023 En Etkili 100 Kişisi’ arasında gösterildi

0

Haluk Levent, Özlem Türeci ve Uğur Şahin, TIME’ın ‘2023 En Etkili 100 Kişisi’ arasında gösterildi

TIME dergisi, Ahbap’ın kurucusu Haluk Levent ve BioNTech aşı mucitleri Özlem Türeci ve Uğur Şahin’i yıllık “En Etkili 100 Kişi” listesine aldı.

Türk hayır kurumu Ahbap’ın kurucusu Haluk Levent ile Alman-Türk bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin, TIME Dergisi tarafından “Dünyanın En Etkili 100 Kişisi” arasında gösterildi.

DUVAR English’de yer alan habere göre, Dergi, 100 kişiyi “sanatçılar”, “yenilikçiler”, “devler”, “liderler”, “ikonlar” ve “öncüler” kategorilerinde isimlendirdi.

Aynı zamanda müzisyen olan Levent, “ikon” kategorisinde yer aldı ve yazısını ünlü romancı Elif Şafak yazdı.

Şafak, Türk hükümetinin 6 Şubat depremlerine yanıt vermede yetersiz kaldığını, Ahbap’ın kurtarma ve arama çalışmalarına ne kadar yardımcı olduğunu anlattı.

“Felaketin ardından, dakikalar ölüm kalım arasındaki fark anlamına geldiğinde ve Türk hükümeti son derece beceriksiz olduğunda, Ahbap zaten sahada çalışıyor ve hayat kurtarıyordu. Türkiye’de göz önünde olmak inanılmaz derecede zor ama Levent çok seviliyor ve geniş çapta güveniliyor. O ilkelidir. Şeffaf. Her bağışın nereye gittiğini ve kaç ailenin yardım aldığını ayrıntılı olarak listeliyor ve yayınlıyor” diye yazdı.

Türeci ve Şahin, “yenilikçiler” kategorisinde listelendi ve girişleri eski TIME editörü Walter Isaacson tarafından yazıldı.

Isaacson, iki bilim insanının şirketi BioNTech’in 2020’de nasıl bir COVID-19 aşısı oluşturduğunu ve ardından aşıyı test etmek ve dağıtmak için Pfizer ile nasıl ortaklık kurduğunu ayrıntılarıyla anlattı.

Öt yandan, 2023’ün En Etkili İsimleri” listesinin ‘liderler’ başlığında, Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’nin eşi Olena Zelenska yer aldı.

https://tinyurl.com/2jawr4mx

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here