İran’da başörtüsü ‘kontrol’ kameraları!

0

İran’da başörtüsü ‘kontrol’ kameraları!

İran’da, cadde ve sokaklarda zorunlu başörtüsü ve kıyafet kurallarına uymayan kadınların kimliğini tespit edecek akıllı kamera sisteminin kullanılmaya başlanacağı bildirildi.

İran Yargı Erki’ne bağlı Mizan Haber Ajansı’na göre, Polis Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, emniyet güçlerinin vatandaşlarla herhangi bir gerilim yaşanmaması için yenilikçi bir tedbire başvurulduğu kaydedildi.

Açıklamada, halka açık alanlarda ve caddelerde akıllı kameralar kullanılacağı, söz konusu kameraların başörtüsü zorunluluğuna uymayanların kimliğini tespit ederek kendilerine fiilin tekrarlanmasının hukuki sonuçları hakkında uyarı mesajı göndereceği belirtildi.

Zorunlu kıyafet kurallarına karşı çıkmanın ülkenin manevi imajını zedelediği ve güvensizlik yarattığına dikkat çekilen açıklamada vatandaşlardan polisle işbirliğini sürdürmeleri ve zarar verici adımlardan kaçınmaları istendi.

Öte yandan, İslam Cumhuriyeti lideri Ali Khamenei, yabancı istihbarat teşkilatlarını İranlı kadınları başörtüsü takmamaya teşvik etmekle suçladı.

İran yargısının başkanı, Gholamhossein Mohseni-Ejei de, bazılarının yabancı casus servisleriyle işbirliği yaptığını iddia ederek, zorunlu başörtüsü kurallarına uymayan kadınları ve kız çocuklarını bir kez daha cezalandırmakla tehdit etti.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here