Komünist Başkan Maçoğlu ‘işçilerin hakkıdır’ diyerek çalışma saatleri 7 saate düşürüp yüzde 85 zam yaptı

0

Komünist Başkan Maçoğlu ‘işçilerin hakkıdır’ diyerek çalışma saatleri 7 saate düşürüp yüzde 85 zam yaptı

Türkiye Komünist Partili (TKP) Tunceli Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası yetkilileri arasında toplu sözleşme imzalandı.

Sözleşmeyle 01.03.2023 ile 28.02.2024 tarihleri arasında norm kadro işçilerine aldıkları günlük yevmiye ve sosyal haklara 01.03.2023 tarihinden geçerli olmak üzere yüzde 85 zam yapıldı.

Sözleşmeyle ayrıca çalışanlara günlük 6 TL yol ücreti yardımı yapılması da imza altına alındı.

Yapılan sözleşmeye ilişkin açıklamalarda bulunan TKP’li Başkan Maçoğlu, şunları söyledi:

Ağustos ayı itibariyle çalışma saatleri 7 saate düşürülecek. Bu karar işçilerin-emekçilerin hakkıdır. İhaleyle yapabileceğimiz bütün giderleri işçilere vererek ve onları destekleyerek daha iyi, ucuz ve kaliteli bir iş yapılıyor. Kadrolu işçilerimize yüzde 85 zam ile 11 bin 500 lira olan maaşları 21 bin 200 civarına çıkartıldı. Hayat pahalılığından emekçide motivasyon sorunu oluyor, mutsuz oluyor, ailesiyle sorun yaşıyor.

Maçoğlu, bizim hedeflerimiz aslında beş saate, dört saate kadar düşürmek çalışma saatlerini. Diyelim ki 7.00’de başlayıp 12.00’ye kadar çalışan bir grup çalışma, 12.00’den 17.00’ye kadar çalışan başka bir çalışma ekibi olduğunda 10 saat halka hizmeti geliştirmiş olursunuz hem de daha az çalışarak siyasetten sağlığa, sağlıktan eğitime, eğitimden tiyatroya, tiyatrodan sanata kadar insanların zaman bulup üretime katıldıkları ya da daha rahat çalışacakları bir dünyaya doğru evriltmesi gerekiyor.”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here