4 gün iş 3 gün tatil modelinden sonra 4 gün okul 3 gün tatil modeli Avrupa’nın gündeminde!

0

4 gün iş 3 gün tatil modelinden sonra 4 gün okul 3 gün tatil modeli Avrupa’nın gündeminde!

Son dönemde çalışanların iş saatlerinin kısaltılması ve tatil sürelerinin uzatılması için önemli çalışmalar yürütülüyor.

Hatta Avrupa’da bazı ülkeler 4 gün iş 3 gün tatil modelini resmi bir karar haline getirdiler. Bazı ülkeler ise bu kararı kamu kurumlarında işleme koydular.

Türkiye’de ise haftada 4 gün mesai uygulamasına geçiş yapan ilk şirket Aksa Akrilik olmuştu.

Şimdi ise benzer bir model okullar için düşünülüyor. Yani 4 gün okul 3 gün tatil modeli üzerinde çalışılıyor.

4 gün okul 3 gün tatil modeli resmileşiyor! Peki ne zaman başlayacak?

Hali hazırda çocukların eğitiminin en önemli parçalarından birisi de sosyalleşmek üzerine kurulu. İşte bu paydanın daha işlevsel kılınabilmesi için öğrencilerin tatil süresinin uzatılması ön görülüyor.

Pek çok istatistik kurumuna göre dünyada en kaliteli eğitimin verildiği Finlandiya, 4 gün eğitim 3 gün tatil modelini resmileştirmek için işlemleri başlattı. Bu model yeni eğitim döneminde yürürlüğe girecek.

Avrupa’nın pek çok ülkesi eğitim modelinde Finlandiya’yı örnek aldığı için bu uygulamanın Avrupa’ya yayılması pek de uzun sürmeyecektir. Elbette Avrupa’ya yayılmasıyla birlikte Türkiye de bu uygulamaya geçebilir. Çünkü genel olarak eğitimde batıyı örnek alıyoruz.

Hali hazırda ülkemizde 5 gün eğitim 2 gün tatil uygulaması mevcut. Fakat bu 2 günde de öğrenciler tatil yerine dershane ve benzeri kurumlara giderek eğitim almaya devam ediyorlar. Bu da öğrencilerin gelişmesine ket vuruyor.

Kaynak;
TEKNOLOJİOKU, Mustafa Yılmaz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here