📽️Birkaç gün gecikti ama geri geldi. Yaren leylek ile Adem amcanın 12. buluşması gerçekleşti

0

📽️Birkaç gün gecikti ama geri geldi. Yaren leylek ile Adem amcanın 12. buluşması gerçekleşti

Türkiye’yi Avrupa Leylek Köyleri ağında temsil eden tek köy olan Bursa’nın Karacabey ilçesine bağlı leylek köyü Eskikarağaç’ta yaşanan balıkçı Adem Yılmaz ile Yaren leyleğin dostluğu milyonlar tarafından ilgiyle takip edilen hikâyeye dönüştü.

Video : Sözcü WEBTV

Geçen 11 yılda her göç zamanı geldiği köyde, Adem Yılmaz’ın kayığına konan Yaren, bu yıl da geldi. Yaren leyleğin gelişi köylüler tarafından sevinçle karşılandı.

Balıkçı Adem Yılmaz, bu sabah Yaren leylek ile kayığında buluştu. O anlar ise doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş tarafından fotoğraflandı.


Balıkçı Adem Yılmaz duygularını şöyle anlattı: “Ayın 6’sından 15’ine kadar meraktan adeta öldüm öldüm dirildim. Gelecek mi gelmeyecek mi hep merak ettim. Şükürler olsun ki geçen yıl geldiği tarihten 11 gün sonra bu yıl da Yaren döndü. Çok mutlu olduk. Mutluluğumu tarif edemem, çok sevindim.”

Yaren leylek ve Adem amcanın hikâyesini duyan ve leylekleri yakından görmek isteyen doğaseverler, her yıl Bursa’nın Karacabey ilçesindeki leylek köyü Eskikarağaç’ı ziyaret ediyor.

Karacabey Belediyesi, Yaren leylek ve eşinin bulunduğu yuvanın internet üzerinden 7 gün 24 saat canlı yayın ile izlenebilmesi amacıyla, www.yarenleylek.com sitesini devreye aldı.

Böylelikle Yaren leylek kendisini merakla bekleyenler tarafından takip edilebiliyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here