Kamuoyu ve sosyal medya baskısı sonuç verdi: BBC’de Gary Lineker geri dönüyor

0

Kamuoyu ve sosyal medya baskısı sonuç verdi: BBC’de Gary Lineker geri dönüyor

BBC, İngiliz hükümetinin mülteci politikalarını eleştirdiği için “Günün Maçı” programına çıkmasını yasakladığı Gary Lineker hakkındaki kararını verdi

İngiltere hükümetinin, mülteci konusuyla ilgili yeni yasa taslağını Twitter hesabından eleştiren ve 1930’ların Nazi Almanyası’na benzeten efsane futbolcu Gary Lineker, BBC’de yıllardır sunduğu “Günün Maçı” programından uzaklaştırılmıştı.

BBC yönetimi, gelen tepkilerin ardından Lineker ile yaptığı görüşme sonucunda efsane ismin programa döneceğini açıkladı.

BBC, Lineker’in İngiltere içişleri bakanı Suella Braverman’ın söylemini 1930’lar Nazi Almanyası’nda kullanılan dille karşılaştırarak tarafsızlık kurallarını ihlal ettiğini söylemiş ve efsanenin programa çıkmasını yasaklamıştı.

Ardından efsane ismin programdaki partnerlerinden Ian Wright ve Alan Shearer da, Lineker’e aleyhinde alınan karar nedeniyle programa çıkmayacaklarını duyurmuşlardı.

Efsane futbolcular Wright ve Shearer’ın yaktığı ateş bir anda büyüdü ve İngiliz futbol kamuoyunun, BBC’ye yönelik eleştirileri çığ gibi arttı. Birçok sunucu ve muhabir, Lineker için alınan kararın geri çekilmemesi halinde yayına çıkmayacağını duyururken, BBC, hükümetin baskısına boyun eğmekle suçlandı. 59 yıllık yayın tarihinde, ilk kez sunucu ve yorumcu olmadan sadece maç özeti verilen “Günün Maçı” programı, gelecek hafta Gary Lineker ve yardımcılarıyla yayınlarına devam edecek.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here